Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 17 maart 2010

Klankbordgroep voor evenementen in Park Schothorst

Er komt een klankbordgroep voor evenementen in Park Schothorst. In deze klankbordgroep kunnen bewoners en organisatoren informatie uitwisselen om te zorgen voor een goed verloop van de vier evenementen in het park.

Uit de discussie over het aantal evenementen in het Stadspark is gebleken dat bewoners veel vragen hebben over de organisatie van evenementen. De gemeente vindt het belangrijk dat de bewoners een plek hebben waar ze met hun zorgen, vragen en suggesties over evenementen in park Schothorst terecht kunnen. Het college heeft dan ook besloten een klankbordgroep te vormen die bestaat uit bewoners en de organisatoren van de evenementen. Ook vertegenwoordigers van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente en van de politie zullen deel uit maken van de klankbordgroep.

Doel
Het is de bedoeling dat de klankbordgroep voor elk evenement bij elkaar komt. Er kan dan informatie uitgewisseld worden over bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de organisatie van het evenement in het geval van overlast. Achteraf kunnen zij het verloop van het evenement gezamenlijk evalueren.

Aanmelden
Bewoners die belangstelling hebben om deel te nemen aan de klankbordgroep kunnen zich aanmelden bij Laila el Margai van de afdeling Wijkontwikkeling, via e-mail l.elmargai@amersfoort of telefoon: 033 469 45 25. De gemeente zoekt voor de klankbordgroep een divers gezelschap als goede afspiegeling van de buurt.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort