Ingezonden persbericht


Interxion voltooit Pan-Europese ISO 27001 Accreditatie en ITILv3 Training

AMSTERDAM, 17 maart 2010 - Interxion, een Europese marktleider op het gebied van netwerkonafhankelijke data center diensten, kondigt vandaag aan dat het bedrijf een pan-Europese accreditatie heeft voltooid voor de internationaal erkende ISO 27001 (Information Security and Business Continuity) standaard voor alle data centers van Interxion in 11 verschillende landen in Europa. Bovendien is het Europese Customer Service Centre (ECSC) team van het bedrijf opgeleid in ITIL v3, de nieuwste Information Technology Infrastructure Library (ITIL) standaard.

Interxion biedt zowel hardware- als databeveiliging voor alle klanten en garandeert daarnaast consistente best-in-class service. De combinatie van pan-Europese ISO- en ITIL-accreditaties versterkt Interxions unieke vermogen om 'multi-country' klanten een uniforme, geïntegreerde oplossing te bieden in 26 datacenters in 13 leidende bedrijfs- en consumenten-hubs in Europa.

De ISO 27001 audit- en certificatieprocedure richt zich op elk bedrijfsaspect, inclusief fysieke infrastructuur, site-beveiliging en toegangsbeheer, personeelsvaardigheden, communicatie en bedrijfsvoering, juridische compliantiecriteria, en back-up & disaster recovery-systemen. De certificatie benadrukt Interxions toewijding aan het beschermen van vertrouwen, integriteit en de beschikbaarheid van alle fysieke en elektronische informatie assets die door het bedrijf worden beheerd.

ITIL vormt de enige consistente en uitvoerig gedocumenteerde best practice voor IT service management. ITIL v3 is de nieuwste versie van de ITIL-standaarden en beslaat vijf belangrijke delen: Service Strategy, Service Design, Service Transition, Service Operation en Continual Service Improvement. De nieuwe v3-kwalificatie garandeert dat alle medewerkers in Interxions meertalige Europese Customer Service Centre op de hoogte zijn van de nieuwste, eersteklas IT service management activiteiten rondom compliantie en regelgeving.

"Klanten die actief zijn in meerdere landen vormen een aanzienlijk deel van onze business omdat we een uniforme, best-in-class blauwdruk bieden qua ontwerp, bouw, bedrijfsvoering en service. Onze succesvolle accreditaties in ISO 27001 en ITILv3 bewijzen dat we dit aanbod nog constant verbeteren," zegt Phil Collerton, Interxion EVP Operations. "Klanten die in meerdere landen een relatie met ons aangaan, hebben toegang tot onafhankelijk beoordeelde standaarden op het gebied van beveiliging, beschikbaarheid en service, ongeacht de locatie van hun apparatuur."EINDE

Over Interxion

Interxion is een Europese marktleider op het gebied van netwerkonafhankelijke data center diensten. Vanuit 26 netwerkonafhankelijke data centers in 11 Europese landen, ondersteunt het bedrijf ruim 1.100 klanten. De uniform ontworpen-, en energie efficiënte data centers van Interxion bieden klanten een zeer hoogwaardige zekerheid en continuïteit voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 350 carriers en ISP's en 18 Internet exchanges bieden hun connectiviteit aan in de Interxion data centers. Hiermee heeft Interxion content- en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei bevorderen van de klantcommunities. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.nl




Ingezonden persbericht