Ingezonden persbericht

MOgroep en ADP sluiten samenwerkingsovereenkomst

Rotterdam, 17 maart 2010 - ADP en de Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep) hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten, waardoor leden van de groep korting krijgen op de gerichte services van de salaris- en HR-dienstverlener. Ruim 1.700 ondernemers in Welzijn & Maatschappelijk Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang zijn aangesloten bij de MOgroep. De groep treedt op als werkgeversorganisatie voor de branches.

Gebruikersgroep
De samenwerking biedt alle leden van de MOgroep toegang tot de HRM-systemen van ADP. Ook wordt er een speciale MO-gebruikersgroep opgezet, die suggesties doet voor de ontwikkeling van de dienstverlening. "Het HRM-systeem van ADP voorziet de ondernemers van actuele ken- en stuurinformatie," zegt Rob van Baars, Directeur Verkoop bij ADP. "In deze sector zijn medewerkers niet alleen het belangrijkste kapitaal, maar ook de grootste kostenfactor. Deze informatie is daarom enorm belangrijk."

Klaas Molenaar, Directeur van de MOgroep: "Wij vinden het belangrijk samen te werken met partners waar je van op aan kunt. ADP neemt werkgevers niet alleen de zorg uit handen voor een tijdige en juiste salarisbetaling aan hun medewerkers, maar biedt hen ook adequate ondersteuning bij hun HRM-beleid.

MOgroep
MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, MOgroep Jeugdzorg en MOgroep Kinderopvang profileren zich zelfstandig richting politiek en op maatschappelijke podia. Ze regelen arbeidsvoorwaarden, signaleren tendensen, verspreiden kennis en volgen en brengen nieuws. Voor een aantal sectoren sluit de MOgroep ook cao's af. Meer informatie vindt u op http://www.mogroep.nl.

ADP Nederland

1,2 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Dit aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP Nederland ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties en verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP één van de grootste spelers in deze sector. Wereldwijd is ADP marktleider met een omzet van bijna 9 miljard US$. ADP, gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, heeft circa 550 medewerkers in dienst en had in 2008 (boekjaar 2009) een omzet van 82 miljoen euro. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving (http://www.adp.nl/over-adp/sarbanes-oxley/). ADP heeft daarnaast een Triple A rating (http://www.adp.nl/over-adp/triple-a/). Meer informatie staat op www.adp.nl.

Dit bericht leest u online op: http://www.adp.nl/nieuws/2010/03/17-salarisverwerking-hrm-samenwerking-mogroep-adp/