Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 maart 2010

M-Lab on Tour: cast Into the Woods bekend
Met Lone van Roosendaal, Annick Boer en Remko Vrijdag

Op donderdag 9 september gaat in De Theater Fabriek in Amsterdam de musical Into the Woods in première. In De Theater Fabriek wordt gespeeld in de originele M-Lab publieksopstelling. Aansluitend maakt Into the Woods een korte tournee in het kader van M-Lab on Tour. De rollen worden onder meer gespeeld door Annick Boer, Filip Bolluyt, Marika Lansen, Wieneke Remmers, Lone van Roosendaal (onder voorbehoud), Marit Slinger, Sander Volders en Remko Vrijdag.

Into the Woods is een van de meesterwerken van Stephen Sondheim en een knipoog naar de sprookjes van Grimm. Het is een vrolijke musical voor volwassenen waarin verschillende sprookjesfiguren zich met elkaars verhaal bemoeien: Roodkapje stuurt Sjaak naar de Bonenstaak en de Prins van Assepoester droomt van overspel met Doornroosje.

De musical was in september 2007 eerder te zien als openingsproductie van het 'Off-Broadway' theater M-Lab in Amsterdam. Koen van Dijk won een Musical Award voor zijn vertaling, hij neemt tevens de regie voor zijn rekening. Het live orkest staat onder leiding van Marco Braam.

Into the Woods is te zien in De Theater Fabriek Amsterdam (9 t/m 12/9), Parktheater Eindhoven (14/9), Stadsschouwburg Utrecht (16/9), Orpheus Apeldoorn (17/9), de Leidse Schouwburg (18/9), Stadsschouwburg Middelburg (21/9), Parkstad Limburg Theaters Heerlen (23/9), Diligentia Den Haag (24/9), De Oosterpoort Groningen (25/9), De Harmonie Leeuwarden (29/9), Chassé Theater Breda (30/9), Amphion Doetinchem (2/10) en het oude Luxor Theater Rotterdam (3 en 4/10).

De kaartverkoop voor de voorstellingen in De Theater Fabriek gaat via www.m-lab.nl.

M-Lab, het 'Off Broadway' theater aan het Amsterdamse IJ, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, het ministerie van OC&W, Amsterdam Topstad en Stadsdeel Amsterdam Noord. Noot voor de redactie,