ICT Media neemt Outsource Magazine over

Nieuwe eigenaar gaat sourcing community versterken

's-Hertogenbosch, 17 maart 2010 - ICT Media BV, de uitgever van o.a. CIO Magazine en Tijdschrift IT management, maakt bekend Outsource Magazine te hebben overgenomen.

De overname volgt op het faillissement, begin vorige maand, van uitgever F&G Publishing. ICT Media is een moderne, crossmediale uitgever, die zich richt op het faciliteren van diverse community's, zoals die van de CIO's en senior IT-managers, veelal de direct reports van de CIO's.

Succesvol format
Rob Beijleveld, CEO van ICT Media BV, over de acquisitie: "Outsource Magazine past prima in ons portfolio. Sourcing is immers al lang geen transactioneel spel van vraag en aanbod meer, maar een samenwerken op vele terreinen, waaronder ook steeds vaker bedrijfsketens. Met het oog op die toenemende samenwerking is het essentieel om juist nu een specifieke community op het gebied van sourcing in te richten." Rob Beijleveld wijst hierbij op het format dat binnen de CIO-community al jaren succesvol is: "Het format is afgeleid van dat van onze huidige uitgaven en zal bestaan uit een magazine, in combinatie met het Jaarcongres Strategic Sourcing, dat in juni zal plaatsvinden. Denk verder aan studietrips, eigen Awards - op basis van een objectief juryproces - en rondetafelsessies met dialoog en diepgang."

Hoofdredacteur
Met de overname van Outsource Magazine zal Arnoud van Gemeren - tevens hoofdredacteur van Tijdschrift IT Management (TITM) - de hoofdredactionele taken op zich nemen. De nieuwe hoofdredacteur heeft een flink track record in de IT-uitgeefwereld. Zo was hij -bij verschillende uitgeverijen - verantwoordelijk voor onder meer Database Magazine, IT Service Magazine en IT Beheer Magazine, voor hij bij ICT Media de lancering van Tijdschrift IT Management voor zijn rekening nam. "Outsource Magazine is een uitgave met een zeer goede reputatie", stelt Van Gemeren, "Het is mijn voornemen de kwaliteit ervan verder te verhogen, maar ook de ontwikkeling van een community rondom het magazine in gang te zetten. Dat zal ik onder meer doen via het nieuwe Jaarcongres Strategic Sourcing, waarvan ik het programma samenstel. De lezers mogen verder veel aandacht voor praktijkervaringen met sourcing verwachten, en columns van hoofdrolspelers in de sourcingwereld."

Chief Information Officers
Ook Hotze Zijlstra, hoofdredacteur van CIO Magazine, zal nauw bij het redactionele proces betrokken zijn: "Sourcing staat hoog op de agenda van de CIO. Het is daarom zaak dat Nederlandse en internationale top-CIO's, die wij zeer goed kennen, nauw bij Outsource Magazine worden betrokken. Vanuit mijn hoofdrol bij CIO Magazine ben ik uitstekend op de hoogte van de motieven en de plannen die CIO's ten aanzien van sourcing hebben. Dit kan de redactionele kwaliteit van Outsource Magazine alleen maar ten goede komen." Hotze Zijlstra benadrukt dat Outsource Magazine zich niet alleen op IT-sourcing zal richten, maar ook op aspecten als business process outsourcing en de inbreng van de CFO in het sourcingproces.

Doorstart
Met ingang van heden werkt ICT Media aan de doorstart van Outsource Magazine. Het eerste nummer in het vernieuwde format zal in april/mei verschijnen. Dit nummer zal veel aandacht besteden aan de eerste editie van het Jaarcongres Strategic Sourcing, dat op 21 juni plaatsvindt in het Evoluon te Eindhoven.

ICT Media
ICT Media BV is een multimediaal bedrijf dat de community's van Nederlandse CIO's en IT-directeuren (veelal de direct reports van de CIO) op verschillende manieren bedient:
1. De magazines CIO Magazine en TITM (Tijdschrift IT management); 2. Evenementen zoals o.a. de CIO Day en het Jaarcongres IT Transformation & CIO Diner Shows; 3. Rondetafels en studietrips; 4. Informele (netwerk)bijeenkomsten (onder de naam double2dutch); 5. De trainingsinstituten CIO Academy en ICT Academy; 6. Stichting CharITy, waarin ICT Media samen met de CIO's werkt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit IT-perspectief; 7. De Bossche Boardroom (www.bosscheboardroom.nl) voor onder meer rondetafelsessies, workshops en master classes. Dit is een zeer moderne vergaderlocatie met eigen keuken en restaurant. De Bossche Boardroom biedt de unieke combinatie van besloten vergaderen en private dining.

CxO Media BV te Amstelveen is een zusteronderneming van ICT Media. Daar waar ICT Media zich richt op de IT-community, houdt CxO Media zich bezig met de finance-community, middels onder meer CFO Magazine, Tijdschrift Financieel Management, Fusie & Overname en de congressen CFO Day, Jaarcongres Finance Transformation, het Jaarcongres Public Finance en de M&A Awards. Met de inbreng van CxO Media zal de sourcing-community functioneel een nog bredere invulling gaan krijgen.


------