Efteling viert terugkeer van Sprookjesboom de Musical

17/03/2010 19:32

De Efteling

Sprookjesbosbewoners planten boom op Nationale Boomfeestdag

Vanmiddag vond de feestelijke voorstelling plaats van Sprookjesboom de Musical in Theater de Efteling. Reden voor het feestje was de terugkeer van de familiemusical in Kaatsheuvel. Mark Haayema, Thijs van Empel, Niels van der Gaarden, Janneke Iking en Amy Galatà schitterden als Sprookjesbosbewoners. John ter Riet liet het enthousiaste publiek zien uit welk hout hij gesneden was en overtuigde de zaal als stoere houthakker. De festiviteiten in Kaatsheuvel hadden een duidelijke knipoog naar de Nationale Boomfeestdag die op dezelfde dag plaatsvond.

Op de groene loper verschenen onder andere Ruth Jacott, Tanja Jess, Glennis Grace en Chimène van Oosterhout. Zij genoten samen met hun kinderen zichtbaar van de voorstelling en dansten met Efteling Radio op de aanstekelijke liedjes. De Efteling is trots op de musical. Directeur Imagineering Olaf Vugts: "Sprookjesboom de Musical is de zevende musical die we als Efteling Theaterproducties op de planken brengen. Afgelopen zomer heeft de voorstelling zijn succes bewezen en dat is de reden geweest voor de reprise. Aan de reacties van het publiek te zien valt de voorstelling nu weer in de smaak!"

Nationale Boomfeestdag

Om de reprise te bezegelen ontving de Efteling een eikenboom uit handen van Peter Derksen, directeur van de Nationale Boomfeestdag. Dit in het kader van de viering van het Nationale Boomfeestdag op dezelfde dag. Voorzitter van de directie van de Efteling Bart de Boer plantte de boom met hulp van voormalig mediatrice Sandra Reemer en de Sprookjesbosbewoners in de voortuin van het theater. Alle aanwezigen kregen een 'echte' sprookjesboom mee naar huis.

Data voorstellingen

Sprookjesboom de Musical is exclusief te zien in Theater de Efteling op woensdag (16.00 uur), zaterdag (16.00 en 19.00 uur) en zondag (13.30 en 16.00 uur). Meer informatie en kaarten via www.efteling.com of 0900-0161 (0,25 ct p/m).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.efteling.com