Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Door: Iris Dekker
Datum: 17-03-2010

Nieuwe Stichting FIRENS Support helpt ambitieuze vrouwen op weg!

Elst, 8 maart 2010 ­ Op 24 februari lanceert het Elsterse ondernemersduo Fenneke Kwint en Iris Dekker de nieuwe stichting FIRENS Support. Stichting FIRENS Support (SFS) begeleidt én stimuleert vrouwen uit Gelderland met een ambitie. Vrouwen van 35 jaar en ouder die hun droom op werkgerelateerd gebied willen verwezenlijken. Denk aan ondersteuning bij het oprichten van een eigen onderneming, zoals een Bed & Breakfast, een vrijwilligersorganisatie in het buitenland of een eigen schoonheidssalon. Maar ook bij het vinden van een droombaan als iemand niet op haar plek zit bij haar huidige werkgever of al een tijdje uit het arbeidsproces is. Vrouwelijke supporters adviseren hen hierbij. Het motto van de stichting is dan ook niet voor niets: "Voor vrouwen, door vrouwen"!

Advies en coaching
De supportorganisatie, een groot vrouwennetwerk, helpt vrouwen op weg met concreet advies én coaching. Ondersteuning door praktijkervaren specialisten op onder andere financieel of juridisch vlak, maar ook op ICT-, marketing- of communicatiegebied. De advisering is in tijd in plaats van geld. Want dat is één van de speerpunten van de stichting. Met enige regelmaat worden er ook netwerkbijeenkomsten, workshops en intervisiebijeenkomsten georganiseerd, zodat de deelnemers in contact komen met andere deelnemers en coaches. Zo kunnen zij ervaringen uitwisselen, kennis delen en hun netwerk uitbreiden. In totaal duurt de begeleiding zo'n zes maanden lang.

Vrouwen met lef!
SFS zoekt vrouwen met lef! Deelnemers komen in aanmerking voor een SFS-traject als zij niet aan nog een ander traject deelnemen, zoals begeleiding vanuit het UWV (IRO-traject) of KVK (IkStartSmart). Op www.firenssupport.nl kunnen geïnteresseerden in het project zich aanmelden. Op deze site vind je tevens meer informatie over de stichting en haar supporters. Na aanmelding op de website vindt er een beoordeling plaats. Eén van de supporters zal dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.



Ingezonden persbericht