Gemeente Stede Broec

Stede Broecse scholieren in actie voor Nederland schoon

24-03-2010 Op woensdag 17 maart gaf wethouder Zwaan het startschot voor `De week van Nederland schoon' in Stede Broec.

Op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 maart gingen leerlingen van verschillende (basis)scholen aan het werk om de gemeente schoner te maken. Ze kregen van de gemeente de spullen die ze nodig hadden zoals hesjes, prikkers, vuilniszakken en knijpers. De kinderen kunnen uiteraard rekenen op genoeg ondersteuning van de buitendienstmedewerkers van de gemeente. Maar liefst 281 leerlingen van negen Stede Broecse (basis)scholen hadden zich aangemeld voor de actie.

Wethouder Zwaan is erg tevreden met de deelname van zoveel leerlingen. "Het is van belang dat veel kinderen en jongeren zich bewust zijn van afval en wat er gebeurt met afval in de natuur. Veel materialen hebben jaren nodig om te verteren en sommige verteren zelfs nooit. Door zelf aan de slag te gaan met een prikker, merk je hoeveel troep er tussen het groen ligt maar ook hoe fijn het is als dat weer weg is."

Naast de scholieren, zijn ook inwoners aangeschreven om in actie te komen. Eigenaren van panden en objecten met graffiti heeft de gemeente gevraagd om dit schoon te maken.
wethouder Zwaan deelt hesjes uit wethouder Zwaan deelt hesjes uit Wethouder Zwaan met een hele groep leerlingen
24-03-2010