Gemeente Delft

Woensdag 17 maart: Nationale Boomfeestdag

Op woensdag 17 maart wordt voor de 54e keer de Nationale Boomfeestdag georganiseerd. Dit keer met als thema "Bomen maken onze buurt".

Met dit thema wordt aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied en dus in onze wijken. In Delft zullen leerlingen van verschillende basisscholen tijdens de Boomfeestdag helpen met het planten van heesters en bomen.

Heesters in de Ecozone
De groepen 6 en 7 van basisschool de Ark gaan tijdens de Boomfeestdag helpen met het planten van een groot aantal heesters in de ecozone ter hoogte van de Amazoneweg. De activiteiten gaan om 8.45 uur van start.

Opfleuractie in Poptahof
Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Omnibus zullen vlak bij hun school twintig nieuwe bomen planten in het park in Poptahof. Het gaat om tien verschillende soorten bomen waaronder kastanjebomen, eiken en esdoorns.

Het planten van de bomen is onderdeel van een grotere opfleur- en opruimactie, die de school uitvoert in het kader van de Week van Nederland Schoon. Leerlingen van de groepen 1 tot en met 6 gaan aan de slag met het opruimen van zwerfvuil in de wijk en het planten van viooltjes. Wethouder Anne Koning zal om 09.00 uur de opening verrichten voor deze activiteiten.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft