Gemeente Almere

Onderzoek tevredenheid cliënten Wmo in Almere

16-02-2010

Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) biedt de gemeente ondersteuning aan mensen met een (lichamelijke) beperking. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig, anderen hebben behoefte aan hulp in de huishouding. Om te weten te komen wat mensen van de ondersteuning vinden en wat er beter kan, voert de gemeente een regulier onderzoek uit. Bekeken wordt of de mening van de cliënten veranderd is ten opzicht van vorige metingen.

De vragenlijsten worden deze week verstuurd. De gemeente hoopt dat - als u een vragenlijst ontvangt - u de tijd neemt om deze in te vullen en op te sturen. Dat kan tot 17 maart 2010. De gemeente heeft immers uw mening nodig om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête wordt verstuurd aan 1000 willekeurig gekozen cliënten van het Servicepunt Z van de gemeente Almere. De verwerking en de rapportage van de gegevens wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Naar verwachting zullen rond de zomer de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt. winter 2009/2010