Ingezonden persbericht



10 maart 2010

ONTHULLING BEUK3

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 17 maart wordt het kunstwerk BEUK3 onthuld door Rik Grashoff, wethouder Participatie en Cultuur van de Gemeente Rotterdam. BEUK3 is onderdeel van een plan van de bewoners van de Kop van Middelland om het pleintje bij de Essenburgsingel opnieuw in te richten als groen en mooi knooppunt voor de buurt. Het Centrum Beeldende Kunst is één van de financiers van BEUK3 en trad op als adviseur.

Kunstenaar DREDD maakte het ontwerp voor BEUK3. De bewoners vonden een aantal fondsen en sponsors bereid om de uitvoering van het kunstwerk financieel te ondersteunen. BEUK3 is een zes meter hoge beschilderde kunstboom en zal functioneren als een opvallend herkenningspunt voor de omgeving. Het beeld is voorzien van verlichting en draagt zo bij aan een prettige en veilige sfeer tijdens de avonduren.

De inzet van de buurtbewoners voor behoud van het groen langs de Essenburgsingel is groot. Diverse acties werden gevoerd: HSL,Randstadrail, C2000 zendmast en bouwplannen voor de Beukelsdijk. Tijdens de vele bewonersbijeenkomsten is het idee voor BEUK3 ontstaan. In 2007 werd het plan van de bewoners voor de herinrichting van het pleintje beloond met een 'Groene Duim' van de Gemeente Rotterdam. Met het geld hiervan is het pleintje verhoogd en opnieuw bestraat.

Datum en locatie:
Woensdag 17 maart om 17.00 uur
Ter hoogte van Essenburgsingel 1


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht