Gemeente Eemsmond


Bomen planten en insectenhotel timmeren in Roodeschool maandag 15 maart 2010

Woensdag 17 maart is het Nationale Boomfeestdag. In de gemeente Eemsmond vieren we deze dag in Roodeschool. Zevenendertig leerlingen van basisscholen H.H. Simonides en Roodschoul gaan bomen planten in het dorp. Bij de Roodschoul aan de Ripperdahof in Roodeschool plant wethouder Harrie Sienot de eerste boom, een esdoorn. De tweede boom plant de wethouder aan de Zuster Kortestraat bij basisschool H.H. Simonides in Roodeschool. Naast het planten van de bomen gaan de kinderen een insectenhotel maken.

Tijdens de boomfeestdag komen op zes plaatsen in Roodeschool nieuwe bomen. De kinderen gaan aan de Ripperdahof, de Tilweg, de Prinsenhof, de Zuster Kortestraat, Het Oude Riet en bij de ingang van het sportveld in Roodeschool aan de slag. Het Gemeentebedrijf is al bezig met snoeiwerkzaamheden en het maken van de plantgaten.

Insectenhotel maken
Naast het planten onder begeleiding van medewerkers van het Gemeentebedrijf gaan de kinderen samen met de houtgroep van dagbestedingscentrum NOVO een insectenhotel maken. Met een insectenhotel kun je insecten lokken, die nuttig kunnen zijn voor de bestuiving van bloemen en voor het opruimen van bladluizen. Maar ook het bestuderen van al die beestjes is heel erg interessant.

Boomfeestdag
Elk jaar wordt Nationale Boomfeestdag gevierd. Op die dag krijgen bomen extra aandacht, zodat iedereen ziet hoe mooi ze zijn en hoe belangrijk ze zijn voor onze samenleving. Meer dan honderdvijftigduizend kinderen in het hele land planten op deze dag honderdduizenden bomen en struiken. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met meer dan vierhonderd gemeenten.