Leerlingen basisschool Drienermarke doen mee aan de Boomfeestdag


HENGELO OV, 20100317 -- De 54-ste Boomfeestdag is gevierd op woensdag 17 maart. De gemeente Hengelo, Stal Driene en Auto & Service schenken in het kader hiervan aandacht aan het behoud van bomen in de natuur. Gezamenlijk is er voor gezorgd dat het voor de leerlingen van basisschool Drienermarke een onvergetelijke ochtend is geworden.

Het was wel een verrassing voor de leerlingen vanochtend toen ze ineens drie huifkarren zagen op het schoolplein. De leerlingen van basisschool Drienermarke zijn toepasselijk opgehaald met paard en wagen. Eenmaal alle kinderen verzameld kan de tocht naar het stuk grond aan de Drienerseweg beginnen. Hier is een speciaal stuk grond waar de leerlingen zelf bomen kunnen planten. Met een schep in de aanslag beginnen de leerlingen enthousiast met graven. Al snel klinken de volgende kreten; "De grond is wel erg hard hoor", "Juffrouw is het gat diep genoeg", "We hebben nu al 20 bomen geplant" en "Juffrouw wat voor een soort boom is dit"

Verschillende soorten bomen zoals; beuken, eiken, essen zijn speciaal voor de reeën en vogels geplant. Belangrijk is dat de leerlingen zich, nu ze jong zijn, gaan realiseren hoe belangrijk bomen zijn voor hun toekomst. Dat ze gaan beseffen dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een leefbare en duurzame leefomgeving. Het zelf planten van bomen draagt bij aan die bewustwording.

Na het harde werken krijgen de leerlingen lekker een warme chocolademelk en een presentje voor hun inzet. In de huifkar gaan de leerlingen weer terug naar school. We kunnen terug kijken naar een geslaagde ochtend.





Ingezonden persbericht