Gemeente Waalwijk Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6

Hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep zeven en acht

De gemeente Waalwijk organiseert in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation de voorrondes van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 op het Cruyff Court RKC Waalwijk Veld aan de Van der Merwedelaan. Cruyff Courts Kampioenen is hét schoolstraatvoetbal-toernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs. Op initiatief van de Johan Cruyff Foundation wordt dit toernooi door heel Nederland georganiseerd. De voorrondes vinden plaats op de woensdag 17 en 24 maart 2010 van 14.00 tot 16.00 uur. De lokale finale is op woensdag 31 maart en begint vanaf 14.00 uur. Alle basisscholen uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik zijn uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen.

Regiofinales in Den Haag
De winnaars - bij zowel de jongens en meisjes - mogen op 21 april meespelen in de regiofinales in Den Haag. De twee beste jongens- en meisjesteams van de verschillende regiofinales plaatsen zich voor de landelijke finale op 22 mei. Zij strijden op het plein van het Olympisch Stadion in Amsterdam om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland 2010!

Fair Play Award
Sportiviteit en samenspelen zijn belangrijker dan winnen! Daarom wordt bij iedere voorronde de Fair Play Award uitgereikt. Het team dat zich het sportiefst gedraagt - op en buiten het veld - wint deze prijs.

Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff foundation brengt kinderen en jongeren in beweging. De foundation neemt het initiatief voor de aanleg van de Cruyff Courts, de moderne variant op het oude trapveldje. De Cruyff Courts worden aangelegd in diverse wijken, hiermee wordt een veilige plek gecreëerd, waar jeugd kan sporten en spelen. Daarbij werkt de Foundation samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, gemeentelijke instanties en overheden. Kijk voor meer informatie op www.cruyff-foundation.org.

Publicatie datum 05-03-2010