Gemeente Meerssen


Woensdag 17 maart 2010
Boomfeestdag in de gemeente Meerssen

Op woensdag 17 maart 2010 vindt de 54ste Nationale Boomfeestdag plaats. De gemeente Meerssen viert de Boomfeestdag dit jaar samen met de leerlingen van Basisschool De Gansbeek in het Proosdijpark van Meerssen. Demissionair wethouder Openbare Werken Luc Volders geeft om 10 uur het startsein voor de viering van de Boomfeestdag. Omstreeks 10.10 uur start de aanplant.

Bomen planten in het Proosdijpark
De leerlingen zullen in het Proosdijpark zeven nieuwe bomen planten (1 esdoorn, 3 linde, 3 haagbeuken). Daarnaast plant IVN Meerssen een nieuwe herdenkingsboom. De herdenkingsboom die IVN vorig jaar plantte ter gelegenheid van hun 50 jarig jubileum heeft het helaas niet overleefd.

Nieuwe plaquette bij de Amaliaboom
De leerlingen van de basisschool onthullen tevens een nieuwe plaquette bij de Amaliaboom in het park. Deze boom werd in 2004 ter ere van prinses Amalia geplant door leerlingen van basisschool De Gansbeek. De oorspronkelijke herdenkingsplaat is verdwenen. Tijdens de Boomfeestdag 2010 vindt de onthulling van de nieuwe plaquette plaats.

Tot slot wordt een nieuwe haag geplant rond het grasveld bij Basisschool De Gansbeek.

Het mooiste gedicht
De kinderen van de basisschool zullen omstreeks 10.30 uur versjes en gedichten voordragen. De viering van de Boomfeestdag 2010 wordt omstreeks 11 uur afgesloten met de verkiezing van het mooiste gedicht en een traktatie voor de kinderen.