Gemeente Nijmegen

Boomfeestdag met nieuwe én 100-jarige bomen

12/03/2010

`Bomen maken onze buurt': met dit thema viert Nijmegen op woensdag 17 maart de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar vindt de viering plaats in de wijk Hatert. De leerlingen van groep 7 van basisscholen De Klumpert en De Vossenburcht planten om 8.45 uur samen met wethouder Jan van der Meer een 30-tal bomen in het nieuwe park aan de Malderburchtstraat, ter hoogte van de Couwenbergstraat.

Oude bomen
Daarna lopen zij samen naar de Oostkanaaldijk, achter de flats bij de Wijenburgstraat. Daar staan bomen die de respectabele leeftijd van 100 jaar hebben bereikt. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurt op feestelijke wijze om ongeveer 10.00 uur. Aansluitend daarop wordt nog een bijzondere boom geplant in het parkje aan de Nijenrodestraat: een appelboom, geschonken door mevrouw Gerda Verburg, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De leerlingen van De Klumpert en De Vossenburcht sluiten de groene ochtend vervolgens af met een `Bomenspel' waarin ze, onder leiding van vrijwilligers van vereniging voor milieu- en natuureducatie IVN alles leren over het belang van bomen in ons dagelijks leven.

Groenste Stad 2010: Entente Florale
Nijmegen staat bekend als een groene stad, waar inwoners volop kunnen genieten van de vele parken en parkjes. Groen is belangrijk voor het leefklimaat en de aantrekkingskracht van de stad.

Vanwege haar groenbeleid is Nijmegen dit jaar genomineerd voor de eretitel `Groenste Stad van 2010'. Dit is een nationale competitie die wordt gehouden door de organisatie Entente Florale. Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.nl/ententeflorale.