Gemeente Etten-Leur

Ruim 400 leerlingen basisscholen vieren Boomfeestdag

Ruim 400 leerlingen van twaalf basisscholen in Etten-Leur nemen dit jaar deel aan de viering van de Nationale Boomfeestdag op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart aanstaande.

Op dinsdag planten 217 kinderen van de scholen De Hofstee, De Troubadour, De Hasselbraam, de Klankhof, De Melodie en De Vier Heemskinderen samen met wethouder Jan van Hal negen bomen bij Cloosterstaete aan de Kloosterlaan, struiken nabij het scoutinggebouw aan de Vijfhuizenweg, onderbeplanting in het Gildebos aan het Sander en ruim 300 struiken langs de spoorlijn in het park in wijk de Grient.

Op woensdag planten 195 kinderen met assistentie van de wethouders Jean-Pierre Schouw en Theo Vaes 69 populieren aan de Laakse Vaart, ter plaatse van het gedeelte van de Laakseweg tussen de Lage Donk en de Kuierstraat. Deze kinderen zijn leerlingen van de Vincent van Goghschool, De Hofstee, De Toverlaars, De Springplank, 't Kofschip, `t Carillon en D'n Overkant.

Naast het planten van bomen en struiken maken de scholieren in groepen een excursie naar het natuurparkje d'n Oude Leemput aan de Heistraat, waar leden van IVN Vogel- en Natuurbescherming Etten-Leur e.o. hen rondleiden. Op de gemeentewerf aan de Hermelijnweg is er voor de kinderen een verfrissing en kunnen zij een kijkje nemen in stands van IVN en van de Bijenhoudersvereniging.Etten-Leur e.o. Daar worden zij geïnformeerd over bijen en hun functies en over de natuur en het belang en beleving daarvan.

20090313\pwm\0500
Nieuw op deze site
WOZ-portaal
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl