Gemeente Brummen


Brummen viert Boomfeestdag op 17 maart

(Oorspronkelijke publicatie datum: 12-03-2010)

De 54-ste Boomfeestdag wordt gevierd op woensdag 17 maart met een toepasselijk thema: Bomen maken onze buurt. Leerlingen van de Cornelis Jetsesschool in Eerbeek dragen deze dag hun steentje bij. De gemeente Brummen organiseert deze dag in samenwerking met het IVN en Natuurmonumenten.

Er doen 22 kinderen van de Cornelis Jetsesschool mee aan de boomfeestdag. Om 9 uur verzamelen de kinderen op de hoek Ruygenboschweg/hoek Wethouder Sandersstraat. Wethouder Ria Aartsen-Den Harder geeft het startsein voor de boomfeestdag en plant zelf de eerste boom. Daarna gaan de leerlingen op 3 plantlocaties aan de slag. Op de locatie Staringstraat, Steenbeekstraat en Ruijgenboschweg planten zij in totaal 14 bomen.
Aansluitend organiseert het IVN een excursie voor de kinderen naar het gat van Veldkant. De boomfeestdag wordt rond 12 uur afgesloten.

Thema
Het thema is mede bedacht door de gemeente Zwolle, komend jaar dé gastgemeente voor de Nationale Viering Boomfeestdag. Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied en dus in onze wijken.