Gemeente Gilze en Rijen

Omwonenden vliegbasis Gilze-Rijen mogen inspreken

Omwonenden van de vliegbasis Gilze-Rijen kunnen vanaf de vergadering van woensdag 17 maart 2010 inspreken in de Commissie Overleg en Voorlichting Milieuhygiene Gilze-Rijen. Dat is de uitkomst van een overleg dat burgemeester R.H. Roep (vice- voorzitter COVM Gilze-Rijen) op 12 maart had met gedeputeerde A.M. Essed (voorzitter van de COVM Gilze-Rijen).

Burgemeester Roep was samen met wethouder Moorman (gemeente Tilburg) en wethouder Lavooij (gemeente Gilze en Rijen) naar Den Bosch gegaan om dit voorstel toe te lichten. Met de inspreekmogelijkheid willen de gemeentebestuurders omwonenden de gelegenheid bieden om zelf de commissieleden te vertellen welke geluidshinder zij waar en wanneer ervaren.

Tijdens de 100e verjaardag van het vliegveld op donderdag 11 maart 2010 gaf burgemeester Roep in zijn toespraak al aan dat voor omwonenden het geluid van een helikopter anders is dan van een straaljager. Hij refereerde aan het zware materiaal dat rondvliegt en de klachten die dat oplevert. Hij riep op in gesprek te blijven met de mensen die het aangaat, waar dat kan maatregelen nemen om de overlast te verminderen en gemaakte afspraken na te komen. 'Het gebeurt al op uitgebreide schaal maar het kan op onderdelen beter', zei hij. De mogelijkheid om in te spreken is zo´n verbetering.

Mensen die in willen spreken aan het begin van de vergadering kunnen zich aanmelden op: communicatie@gilzerijen.nl. Meer informatie over de COVM-vergadering van woensdag 17 maart 2010 is terug te vinden op de gemeentelijke website.

Datum bericht: 12 maart 2010