Gemeente Lochem


Boomfeestdag 2010 feest in Lochem en Exel

In Lochem en Exel worden 17 maart bomen en struiken geplant ter ere van de nationale boomfeestdag 2010.

Natuurtuin IVN Lochem
In Lochem plant wethouder De la Court de eerste boom in de natuurtuin van IVN. Kinderen van de groepen 8 van de basisscholen De Rank en De Vennegötte in Lochem assisteren hem daarbij. De tuin wordt aangeplant met fruitbomen en bessenstruiken. Hiermee krijgt de natuurbeleving een extra dimensie door het oogsten en proeven van het fruit.

Acacialaan in Exel
In Exel krijgt de dorpskern op 17 maart de langverwachte Acacialaan. Kernwethouder Jan Kottelenberg zal de eerste boom planten waarbij hij geassisteerd wordt door de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool Exel.

Totaal komen er 40 Acacia's, langs de Oude Lochemseweg binnen de bebouwde kom van Exel tot de Exelseweg. Belangenvereniging Exel e.o. (BEO) heeft een plan gemaakt voor het herstel van de laanbeplanting. Dit plan is één van de belangrijke onderdelen van het dorpsplan Exel wat BEO heeft opgesteld.

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd bij beide momenten aanwezig te zijn. In Lochem beginnen de feestelijkheden om 9.15 uur, dan beginnen de leerlingen van basisschool De Rank met het planten van de boom en om 10.45 uur wordt dit herhaald door de leerlingen van basisschool de Vennegötte. In Exel starten de feestelijkheden om 10.30 uur.