Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DOBLE OCHO INTERNATIONAAL TANGO FESTIVAL NIJMEGEN 17- 21 MAART

De Vereeniging - Stadsschouwburg - El Corte - De Lindenberg

Hartstocht, weemoed en verleiding, dat zijn de ingrediënten van de tango, rechtstreeks uit de salons en straten van Buenos Aires. Het 7e Internationale Tango festival Doble Ocho transformeert Nijmegen 5 dagen tot het Buenos Aires aan de Waal! Het festival opent op woensdag 17 maart en staat dit jaar in het teken van LIVE tango muziek.

De opening van het 7e Internationaal Tango festival Doble Ocho van 17 - 21 maart in Nijmegen is tevens een afsluiting van een maand met diverse publieksevenementen die de Argentijnse tango zichtbaar hebben gemaakt in de binnenstad van Nijmegen. Het festival Doble Ocho is een begrip in de internationale tangowereld en niet in de laatste plaats in Nijmegen zelf! Mede door de goede naam van het festival, weet een grote schare internationale tangodansers en muziekliefhebbers de oudste stad van Nederland te vinden.

HOOGTEPUNTEN UIT HET PROGRAMMA

QuintetoTango Extremo bijt op woensdagavond 17 maart in De Lindenberg te Nijmegen de spits af. Met hun theatershow 'Carnaval de Buenos Aires' zetten zij meteen de feestelijke sfeer neer voor de rest van het festival. Hoofdman van de band is de bekende Jazz saxofonist Ben van Dungen en als gastmuzikant speelt mee de Latin Grammy Award winnaar Facundo Guevara. Het concert wordt aangevuld met nostalgische filmbeelden en een stijlvol tango-optreden.

Ook op woensdag is er de Tango Fusion Music JAM in het café van de Lindenberg. Musici en dansers dagen elkaar uit, waardoor er een spannende wisselwerking kan ontstaan. Een keur van internationale topmusici, waardonder Latin-Grammy Award winnaar Facundo Geuvara gaan de uitdaging aan met de dansers op de vloer.

Op donderdagavond 18 maart is in de Waalzaal van de Stadsschouwburg een fusion-optreden van de bekende tangofusionband TANGHETTO, aangevuld met een spannende act en de VJ-light experience 'Tanguerilla'. Tanghetto won in 2009 de prestigieuze Carlos Gardel Muziekprijs in Buenos Aires en wordt ook wel gezien als de opvolger van het bekende Gotan Project.

Het Tanghetto concert wordt begeleidt met VJ beelden op een groot scherm op het podium. Maar ook rond de dansvloer zelf wordt er gezorgd voor een waar visueel spektakel. Hiervoor zorgt Volker Marsschaussen met zijn Tanguerilla E-tango experience. Tanguerilla mengt licht, muziek en ruimtevullende, interactieve videoprojecties op een groot scherm met als gevolg een goed gebalanceerde audiovisuele tango productie die nooit te dominant is, maar altijd in dienst staat van de dansers en de sfeer van de avond.

Op vrijdag 19 maart is het tijd voor de finale van de jaarlijkse Internationale Tango Muziek Concours in de Vereeniging. De winnaar zal optreden tijdens de vrijdagvond tangosalon. Het concours is een internationaal concours voor tangomuziek in de ruimste zin van het woord en wil amateurmusici, muziekstudenten en semi professionele tangomusici stimuleren tot het maken van nieuwe innovatieve arrangementen van bestaande nummers, nieuwe composities en nieuwe projecten. De 'Concurso del Ocho' is een jaarlijks concours met elk jaar een nieuwe opdracht. Voor dit jaar hebben deelnemers een nieuwe bewerking gemaakt van de compositie 'Buenos Aires' ( muziek van: manuel Jovés en tekst van Manuel Romero).

De Gran Noche op zaterdagavond 20 maart in de stijlvolle Kleine Zaal van de Vereeninging, is de klassieke dansavond van het festival. Op live muziek en aangevuld met spectaculaire shows van de Maestro's van het festival.

En wie nog niet is uitgedanst is van harte welkom op zondagmiddag 21 maart in het Tangocafé met live muziek en daarna tot in de late uurtjes de afsluiter in Dansschool El Corte in Nijmegen.

Voor meer informatie en een uitgebreid programmaoverzicht, kaartverkoop, locaties en aanvang van de diverse concerten. Kijk op www.doble-ocho.com

/////

Einde persbericht.