Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SPORTBUREAU ALKMAAR

Alkmaar, 16 maart 2010

Schoolvoetbaltoernooi 2010 gaat van start!

Al meerdere jaren vind het schoolvoetbaltoernooi plaats in Alkmaar. Alle basisscholen in en om Alkmaar kunnen hier aan mee doen. Het toernooi is een begrip geworden en niet meedoen is niet meer mogelijk!

Op woensdag 17 maart worden de eerste voorrondes gespeeld van het schoolvoetbal toernooi dat wordt georganiseerd door het Sportbureau Alkmaar en Alcmaria Victrix.

Dit jaar gaan 47 jongenselftallen en 44 meidenzeventallen met elkaar de strijd aan in de voorrondes, op 17 en 24 maart en 31 maart van 13.00-19.00 uur, om een plekje te bemachtigen in de finale op 21 april.

Op woensdag 7 april worden de voorrondes gespeeld voor schoolvoetbal voor de groepen 5/6. Er doen 9 teams mee, later deze dag, spelen zij de kruisfinales en om 15.15 uur wordt de finale gespeeld met aansluitend de prijsuitreiking.

We hopen dat alle deelnemers een leuke sportieve middag hebben en dat ze zich weten te plaatsen voor de finaledag. Vorig jaar hebben de jongens van Bs de Driemaster en de meisjes van Bs de Zeswielen zich weten te plaatsen voor de regiofinale. BS de Driemaster is zelfs schoolvoetbalkampioen van Nederland geworden!! Dit is toch een titel om trots op te zijn!

Halve finales en finale
De halve finales en de uiteindelijke echte finale van Alkmaar vinden plaats op woensdag 21 april vanaf 13.00 uur. Als afsluiting van het schoolvoetbaltoernooi 2010 zullen we gedurende de finale dag wat extra activiteiten op het terrein van Alcmaria Victrix plaats vinden en met een spectaculaire prijsuitreiking afsluiten. Op 12 mei 2010 spelen de kampioenen van de groep 7-8 spelen de regiofinale van het district West 1-Noord van de KNVB en de kampioenen van de groepen 5-6 op 19 mei 2010. Beide district finales vinden plaats op het sportpark van BKC/SVAP te Anna Paulowna.

Locatie toernooi
De voorrondes en de finales vinden plaats op de voetbalvelden van Alcmaria Victrix aan de Terborchlaan.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, binnenschools en buitenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het sportbureau.

Foto: landelijke finaledag met hier de Driemaster als kampioen.

Einde persbericht