Ingezonden persbericht


Persbericht
Woerden, 16 maart 2010

Waardering voor suggesties verbetering onderwijskwaliteit MBO Raad start serie rondetafelgesprekken

Het mbo kan nog beter! Onder dat motto organiseert de MBO Raad de komende maanden rondetafelgesprekken met criticasters en opiniemakers van binnen en buiten het beroepsonderwijs. Jan van Zijl, voorzitter MBO Raad: "Doel van deze gesprekken is waardevolle, bruikbare suggesties voor kwalitatieve verbetering op te halen en te zien hoe we die kunnen vertalen naar ons onderwijs." Het eerste rondetafelgesprek vindt plaats op woensdag 17 maart, eerste gast is Ahmed Marcouch, raadslid gemeente Amsterdam.

Jan van Zijl: "De afgelopen maanden hebben we veel kritiek over ons heen gekregen. Een deel van die kritiek snijdt hout, een ander deel is ongefundeerd en ongenuanceerd. Maar laat het duidelijk zijn: elke zeer zwakke opleiding of klacht van een student is er een teveel. We staan open voor kritiek, goede gefundeerde kritiek willen we graag inzetten ten gunste van het mbo." De rondetafelgesprekken van de MBO Raad moeten leiden tot een verzameling bruikbare suggesties die het mbo verder kunnen helpen. "Ten slotte hebben we allemaal hetzelfde doel: kwalitatief hoogwaardige opleidingen, daar hebben onze studenten recht op."

Gesprekspartners met een frisse blik
Aan de rondetafelgesprekken nemen naast de voorzitter van de MBO Raad steeds bestuurders van de mbo-instellingen deel. De MBO Raad wil voor de gesprekken criticasters, opiniemakers en andere betrokkenen uitnodigen. "We denken daarbij aan lokale politici, journalisten, ouders, en studenten en docenten uit de instellingen zelf. Gesprekspartners met een frisse. constructieve blik, daar willen we mee aan tafel!"

Noot voor de redacties,