Ingezonden persbericht


1000 ideeën voor kijkerspitch TV Lab

Hilversum, 17 maart 2010

Top 10 TV Lab inzendingen zijn bekend.

1000 programma ideeën kwamen binnen tijdens de inschrijving voor TV Lab. Een competitie waarin kijkers de mogelijkheid is geboden een TV pitch te doen. De jury heeft hieruit na een voorselectie van de betrokken omroepen 10 finalisten geselecteerd waarvan er tenminste één in september op Nederland 3 te zien zal zijn. Het publiek kan zich vanaf nu inschrijven als tv-recensent en kiezen welk van de finalisten het allerbeste idee heeft bedacht.

Na een voorselectie van de betrokken omroepen, heeft een jury bestaande uit Roek Lips, Patty van Geneste en Jan Stevens de ideeën bekeken en beoordeeld. Roek Lips Netmanager van Nederland 3. Patty van Geneste is directeur van Absolutely Independent. Haar bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen van Nederlandse tv-formats aan het buitenland. Jan Stevens is Netmanager van Canvas, de tweede zender van de VRT.

De 10 ideeën die zijn geselecteerd en die nu door het recensentenpanel beoordeeld gaan worden zijn:
* Nieuwe Kaaskoppen - Frank Govers

* Lekker dier - Maarten Boer

* Date jij of date ik - Micha Blok

* Bij de buren - Roy Teng

* Dorpse meiden - Ellen van Dijk

* Voetbalhero - Mathijs Kleinlooh

* Elke man een hok - Nico Gerbenzon

* Uit het nieuws, uit het hart - André Hooijer
* Na de operatie - Eric Schulp

* Was getekend - Renate Vogels

Netmanager Roek Lips is erg blij met de hoeveelheid ideeën dat binnen is gekomen: "Uit het aantal voorstellen (1000) blijkt wel dat de kijkers van Nederland 3 het leuj vinden om gehoord te worden en hun ideeën te delen. Bovendien blijkt uit de inhoud van programma voorstellen een grote maatschappelijke betrokkenheid die past bij Nederland 3. Het aantal reacties geeft aan dat er een brede waardering is voor dit soort initiatieven."

Kijker beslist mee

Het publiek kan vanaf vandaag meebepalen wat het allerbeste idee is door zich in te schrijven voor het recensentenpanel van Nederland 3. Een lid van dit panel bepaald mede welk format van de nu geselecteerde 10 finalisten verder wordt uitgewerkt tot een programma.

Vervolg
De ideeën worden verder uitgewerkt en van 10 tot en met 24 mei gepresenteerd op Nederland3.nl aan het recensentenpanel. Zij krijgen in deze periode een uitnodiging om de ideeën te bekijken en te beoordelen. 15 juni aanstaande zal het beste idee bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie over TV lab en het opgeven als TV recensent:




Ingezonden persbericht