Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Via het digitale netwerk Facebook ontvingen wij een mail van Geert Omloop, de verrassende winnaar van de 3e Eneco Ronde van het Groene Hart op zondag 22 maart 2009. Omdat Geert Omloop (Herentals, 12 februari 1974) ook dit jaar weer van de partij is als kopman van de Belgische ploeg Palmans-Cras, liet hij ons weten dat het met zijn vorm vrij goed gesteld is. "Misschien iets minder als vorig jaar, maar ik ga mijn titel toch met verve proberen te verdedigen. Ik heb gezien dat het parcours veranderd is en dat kan weer heel verrassend zijn."

Geert Omloop staat in België te boek als een specialist in kermiskoersen. Dat mag niet onderschat worden, want deze typisch Vlaamse wedstrijden zijn in de regel heel wat zwaarder dan de Nederlandse criteriums. Naast vele overwinningen in dat soort koersen staan er ook diverse zegepralen op zijn naam die meer status hebben. Voorbeelden zijn: de Grote Prijs Rudy Dhaenens (2001 en 2004); de Grote Prijs van de Stad Zottegem (2003) en de Eneco Ronde van het Groene Hart (2009).

De belangrijkste overwinning in zijn 14-jarige carrière als beroepsrenner was het behalen van het Belgisch kampioenschap op de weg in 2003. Na zijn zege vorig jaar geldt Geert Omloop ook nu weer als een belangrijke kanshebber.

Voor meer informatie zie: www.rondevanhetgroenehart.nl