Ingezonden persbericht


Wethouder Brederodeschool plant bomen aan Goedendorplaan

17 maart 2010

Op woensdag 17 maart vierden de gemeente en ruim 30 leerlingen van groep 8 van de Wethouder Brederodeschool de Boomfeestdag. Onder het toeziend oog van de hoveniers hebben de leerlingen samen met wethouder Wouter van Putten in totaal 16 essen geplant langs de Goedendorplaan. Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar 'Bomen maken onze buurt'.

Voordat de bomen geplant konden worden, kregen de leerlingen een korte uitleg door wethouder Van Putten. Zo vertelde hij over het soort boom die de leerlingen zouden planten en benadrukte hij het belang van bomen in de natuur. De leerlingen luisterden geĂŻnteresseerd naar zijn verhaal en stelden ook wat vragen. Gewapend met scheppen begonnen de leerlingen enthousiast met het planten van de bomen. De nieuwe bomen komen in de plaats van de gekapte kastanjebomen die waren aangetast door de kastanjebloedingsziekte.

Rijswijk is een groene gemeente. De gemeente beschikt over het grootste aandeel park en plantsoen binnen haar grenzen. Om de kwaliteit van het groen ook op langere termijn te kunnen veiligstellen, zijn goede afspraken nodig. Daarom heeft de gemeente een groenbeleidsplan opgesteld. Hierin is te lezen hoe de gemeente de komende jaren om wil gaan met groen en wat de visie van de gemeente op groen is. Meer informatie over het groenbeleidsplan is te vinden op www.rijswijk.nl.