Ingezonden persbericht


Wandelliefhebbers opgelet: er zijn weer nieuwe Knapzakroutes verschenen! Routes die u de speciale plekjes in Drenthe laten ontdekken. Met in de boekjes wederom veel cultuurhistorische informatie en wetenswaardigheden voor de natuurliefhebber.

Dit keer brengen de routes ons door Donderen (K31) en Odoornerveen (K32).

De route K31 Donderen heeft een lengte van 19 km en is in twee delen van 9,5 km te splitsen. Tijdens deze Knapzakroute maakt u kennis met een onbekend stukje Noord-Drenthe dat vaak wordt overgeslagen als mensen het gebied verkennen. De Knapzakroute brengt u over de essen van Donderen en Bunne. U komt langs de restanten van de grote heidevelden rond beide dorpen en door de beekdalen van de Grote Masloot en de Eekhoornsche Loop. U loopt ook een stukje langs het Noordsche Veld. In de prehistorie hoorde het minstens 3000 jaar tot de Drentse 'toplocaties'.

Route K32 Odoornerveen heeft een lengte van 17,5 km. Vanuit Odoornerveen loopt u naar de Staatsbossen die bijna een eeuw geleden op het voormalige Odoornerveld werden aangelegd. U komt door het Schapenpark met zijn weidse vergezichten.U kronkelt langs smalle paadjes door het bos. De route brengt u bij de Zwemkoel. U komt langs het Schoonmeer en natuurlijk beklimt u bovenop de hoogste 'berg' in het bos de uitkijktoren Poolshoogte. Na de bossen keert u via de Achterwijk en de Torenwijk terug naar Odoornerveen. Over het oude jaagpad langs het Oranjekanaal legt u de laatste kilometers af van deze bijzonder gevarieerde Knapzakroute. Hondenliefhebbers opgelet: honden zijn niet toegestaan in het Schapenpark.

Verder Knapzaknieuws:
Sinds kort kunt u meeleven met de wandelavonturen van Bertus Boivin, auteur van de Knapzakroutes, in zijn blog Onderweg op de website www.knapzakroutes.nl. Ook de overige Knapzakroutesamenstellers zullen hier hun nieuwtjes vermelden. Mocht u zelf onderweg iets zien of meemaken dat u graag met andere wandelliefhebbers wilt delen dan kunt u dat eveneens via de website laten weten! Binnenkort verschijnt er een geheel nieuwe Knapzakroute: K33 Linde-Zuidwolde. Meer nieuws hierover treft u eveneens aan op de website.

BESTEL NU:

De routes zijn vanaf donderdag 18 maart te verkrijgen bij In Boekvorm.

Knapzakroute K 31 Donderen ISBN 9789077989 Prijs ¤ 5,25 Knapzakroute K 32 Odoornerveen ISBN 9789077989 Prijs ¤ 5,25

Boekhandels, musea en Toeristische Informatiepunten/VVV's ontvangen de gebruikelijke korting op de routes.

Kijk voor meer informatie over deze of een van de andere routes op www.knapzakroutes.nl.