Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 maart 2010

Jan Camphuis / Marije Versteeg: 053-4555588

Gewapende overval op woning

Hengelo

Een tweetal mannen heeft woensdagmorgen 17 maart omstreeks 10.35 uur, een 55-jarige bewoner van een woning aan de Houtmaatweg in Hengelo overvallen. Een geldbedrag werd door hen buitgemaakt waarop de overvallers weer vertrokken.

De overvallers drongen de woning binnen en bedreigden en mishandelden de bewoner. De bedreiging werd met mogelijk vuurwapens gedaan en ambulancepersoneel heeft het slachtoffer aan zijn verwondingen terplaatse behandeld. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Na de overval zijn de overvallers in een onbekende richting vertrokken met medeneming van een hoeveelheid geld. Het nieuw opgerichte regionaal overval team van de politie Twente onderzoekt ook deze overval. Zij willen graag in contact komen met mensen die mogelijk voor, tijdens of direct na de overval iets is opgevallen aan de Houtmaatweg of omgeving. Zij worden verzocht contact op te nemen met het regionaal overval team van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via de mail overvallenteam@twente.politie.nl

Serie woninginbraken vermoedelijk opgelost

Losser / Overdinkel / Glanerbrug / Enschede

Na de aanhouding van een 29-jarige man uit Gronau op 24 februari jl., is een onderzoek gestart. Tot nu toe heeft dit geleid tot het oplossen van woninginbraken in Losser, Overdinkel, Glanerbrug en Enschede.

De 29-jarige wordt er nu van verdacht tussen 10 februari en 24 februari in ieder geval verantwoordelijk te zijn geweest voor vijf inbraken in Losser, drie in Enschede, twee in Overdinkel en twee in Glanerbrug. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat hij, toen hij op de 24e werd betrapt bij een inbraak aan de Hogeweg in Losser, waarschijnlijk ook heeft ingebroken in een tweetal woningen aan de Zoekerweg in Losser. Op 23 februari is er ingebroken in twee woningen in Overdinkel aan de Hoofdstraat en de Pastoor Laakstraat, in een woning aan de Broekheemseweg in Glanerbrug en de Telgendijk in Enschede. De 21e februari werd er ingebroken aan de Kolthofhorst in Enschede, 19 februari aan de Bultbosweg in Glanerbrug, 17 februari aan de Hoge Boekelerweg in Losser, 16 februari aan de Zwarte-Es in Enschede en op 10 februari aan de Bredenhorst in Losser.

Bij al deze inbraken werd op dezelfde wijze ingebroken. Op grove wijze werd, meestal aan de achterzijde van de woning, een ruit vernield. Ook de buit bestond in vrijwel alle gevallen uit hetzelfde, sieraden en geld. Een totaal schadebedrag is onbekend

Naast deze twaalf inbraken wordt niet uitgesloten dat de 29-jarige, die al door de Rechter Commissaris in bewaring is gesteld en dus nog vast zit, voor meer inbraken verantwoordelijk is geweest. In het verdere onderzoek zal dit nog worden onderzocht. (2010016774)