Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

17 maart 2010

Hans Amman herbenoemd als lid College van Bestuur

Prof. dr. Hans Amman is door de Raad van Toezicht herbenoemd als lid van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht voor een periode van vier jaar. Hij is op 1 april 2006 toegetreden tot het CvB in Utrecht. Naast Amman bestaat het College van Bestuur uit mr. Yvonne van Rooy (voorzitter) en prof. dr. Hans Stoof (rector magnificus).

Prof. dr. H.M. Amman
Prof. dr. Hans M. Amman (1957) studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werd enkele jaren daarna hoogleraar aan de economische faculteit van deze universiteit en bekleedde er vervolgens verschillende bestuursfuncties. In 2000 verlegde Amman een deel van zijn werkterrein naar de Technische Universiteit Eindhoven als decaan van de faculteit Technologie Management. In 2002 werd Amman lid van het College van Bestuur. In die functie was hij onder meer verantwoordelijk voor financiën, algemene bedrijfsvoering, huisvesting en ict. In Utrecht kreeg hij in 2006 eveneens voor deze portefeuilles verantwoordelijkheid.

Universiteit Utrecht
De Universiteit Utrecht is met 29.000 studenten en ruim 8.000 medewerkers de grootste universiteit van Nederland. De universiteit beslaat vrijwel alle wetenschappelijke disciplines; ze biedt bijna 50 bacheloropleidingen en 200 masterprogramma's. Op de prestigieuze Academic Ranking of World Universities bekleedt de universiteit de 11e positie van Europa. Utrecht staat wereldwijd op de 52ste plaats in deze Shanghai-ranglijst.