Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht sluit mantelovereenkomsten af voor inhuur tijdelijk personeel

De gemeente Utrecht tekent morgen een vierjarig contract met Start People als leverancier voor alle tijdelijke medewerkers tot en met schaal 8. De gemeente tekent voor eenzelfde periode ook een overeenkomst met Driessen. Zij verzorgen de administratieve afhandeling van de inhuur van tijdelijk personeel, dat op een tijdelijk contract voor de gemeente werkt (payroll constructie).

De afgelopen jaren werkte de gemeente Utrecht met twee vaste leveranciers van tijdelijke medewerkers en twee leveranciers voor payroll krachten, waaronder Start People en Driessen. Utrecht heeft voor de komende vier jaar gekozen voor een contract met één uitzendorganisatie en één payroll organisatie, omdat dat efficiënter en effectiever werkt.

De keuze viel op Start People en Driessen vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding. Voor de aanbesteding van de uitzendorganisatie is gekeken naar de kosten, maar ook naar een werkwijze waarbij de stroom facturen wordt beperkt. Verder is het van belang dat de uitzendorganisatie kennis over de opbouw van de gemeentelijke organisatie en specifieke afdelingen borgt. Voor de payroll constructie waren vooral het administratieve werkproces en de kosten belangrijk in de afweging.