Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

16 maart 2010

1. Gemeente maakt bezwaar tegen boete

Onlangs heeft het Agentschap Telecom de gemeente Hoogeveen een boete van 12.500 euro opgelegd. Volgens het Agentschap heeft de gemeente verzuimd om gegevens aan het Kadaster door te geven. Het college van B&W heeft besloten om bezwaar te maken tegen de boete van het Agentschap.

Klik hier voor het B&W-besluit. Bijlage 1

2. WK voetbal gehandicapten op sportcomplex Schutlanden

Burgemeester en wethouders hebben besloten om het sportcomplex Schutlanden aan te wijzen als speellocatie voor het WK gehandicatenvoetbal. De organisatie is in handen van de KNVB. Van 17 juni tot en met 1 juli 2011 spelen 16 landen in Assen, Emmen en Hoogeveen om de wereldtitel. De eerste vier kwalificeren zich voor deelname aan de Paralympics 2012 in Londen.

Voor meer info kijk op www.cpvoetbal.nl

Klik hier voor het B&W-besluit.

3. Uitbreiding parkeerterrein De Schildhoeve

Partycentrum De Schildhoeve in Fluitenberg mag haar parkeerterrein uitbreiden.Het college van B&W wil hiervoor het bestemmingsplan wijzigen. De uitbreiding biedt ruimte aan ongeveer 50 auto's. De Schildhoeve had ook gevraagd om een partytent te mogen plaatsen. Het college wil hiervoor geen toestemming geven vanwege klachten over geluidsoverlast in het verleden.

Klik hier voor het B&W-besluit.

4. Landgoed met buitenplaats aan Wijsterseweg

B&W hebben het ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Noord, deelplan Landgoed Wijsbersche Hooge 2010" ter inzage gelegd. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk dat naast een landgoed ook een buitenplaats kan worden gebouwd tussen de Wijsterseweg en het Spaarbankbos. De eigenaar gaat ook bos aanplanten dat openbaar toegankelijk wordt. Hierin komen wandelpaden die het Spaarbankbos met het nieuwe bos verbinden.

Klik hier voor het B&W-besluit.

5. Besluit maatschappelijke ondersteuning 2010

Het college van B&W heeft het Besluit maatschappelijke ondersteuning 2010 en het Verstrekkingenboek 2010 (Wmo) vastgesteld. Hierin wordt onder andere de hoogte van het persoonsgebonden budget voor individuele voorzieningen geregeld. In het besluit zijn ook de regels die gelden voor verantwoording van de besteding van dit budget opgenomen. Verder is de hoogte van de eigen bijdrage bij hulp in het huishouden vastgelegd.

Klik hier voor het besluit. Bijlage 1 + 2

6. Ontwerpbestemmingsplan "Pesse 2009"

B&W hebben het besluit genomen om het ontwerpbestemmingsplan "Pesse 2009" ter inzage te leggen. Voor het dorp golden diverse verouderde bestemmingsplannen. Er is nu één bestemmingsplan voor het dorp gemaakt waarin de actuele situatie is vastgelegd. In het bestemmingsplan zijn geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen opgenomen zoals een nieuwe woonwijk of een bedrijventerrein. In 2008 heeft het voorontwerp al ter inzage gelegen. De procedure wordt nu vervolgd met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

Klik hier voor het B&W-besluit.

7. Aanlegvergunning voor oprijlaan

Het college van burgemeester en wethouders verleent een vergunning voor het inrichten van het gebied rond Noorderweg 28 in Nieuweroord. Langs de oprijlaan komen rijen eiken of lindes en er worden drie poelen aangelegd. De provincie vindt archeologisch onderzoek niet nodig. Ook heeft de provincie geen bezwaar tegen de aanleg van de poelen.

Klik hier voor het B&W-besluit.

8. Extra WMD-aandelen voor de gemeente Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen is aandeelhouder van de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD). Elke vijf jaar bekijkt de WMD of het aantal aandelen nog in verhouding is met het aantal aansluitingen. Als dat niet het geval is worden er nieuwe aandelen uitgegeven. Hoogeveen krijgt er om die reden vijf aandelen bij. Het college accepteert deze aandelen. De kosten hiervoor zijn 250 euro.

Klik hier voor het B&W-besluit

9. Oude bieb verkocht

De gemeente heeft de oude bibliotheek aan de Bentinckslaan verkocht aan Kidscasa. Deze organisatie gaat er een kinderdagverblijf in vestigen, met als specialiteit culturele kinderopvang. En dat past goed in de visie van de gemeente. Aan de voorwaarden van B&W wordt voldaan. Parkeren gebeurt op eigen terrein en het karakteristieke hoofdgebouw blijft behouden. Kidscasa wil 1 mei beginnen met de verbouwing en renovatie. De gemeente ontvangt 625.000 euro voor de voormalige bibliotheek.