Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 17 maart 2010

Motel Mozaïque 2010 festival kiest voor thema 'De Zachte Stad' en bouwt aan Plaza Mozaïque

For at moments like this, the city goes soft; it awaits the imprint of an identity." (Soft City - Jonathan Raban, 1974)

Motel Mozaïque is een festival dat in de poriën van de stad kruipt. Naast de fysieke, harde stad, bestaat 'de zachte stad', een stad van gebruik en betekenis. Architectuur houdt niet op bij de oplevering van een gebouw, straat, park of plein. Het gaat om de invulling die mensen er aan geven en hoe ze zich de ruimte toe-eigenen. Een stad is geen stad zonder de afdruk van een identiteit. Associaties, herinneringen en indrukken, allemaal maken ze jouw eigen zachte stad.

Motel Mozaïque laat tijdens de komende festivaleditie, van donderdag 8 tot en met zondag 11 april 2010 zien wat zij onder de zachte stad verstaat. Gidsen nemen de bezoekers mee in hun beleving van de stad en laten plekken zien waar je anders nooit zou komen. Optredens en performances op ongebruikelijke locaties zorgen ervoor dat de stad op een andere manier beleeft wordt, evenals het reed uitverkochte slaapproject 'Slaap Zzzacht'. Daarnaast is Parfum de BoemBoem aanwezig met zinnenprikkelende kunstroutes naar Rotterdamse bouwputten en maakt Rotterdamse Oogst een mix van het beste dat de boeren uit de regio en de Rotterdamse stedelingen elkaar te bieden hebben; Eerlijke, gezonde producten, ambachtelijke technieken, boerenverstand en duurzame, innovatieve technologie, ontwerptalent en smaken uit de wereldkeuken. Dit laatstgenoemde project maakt onderdeel uit van Imagine 2020, een netwerk van 12 Europese festivals en theaters waaronder de Rotterdamse Schouwburg die samen met kunstena ars zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Tijdens het festival zet Motel Mozaïque in samenwerking met diverse partijen in het gebied Schouwburgplein en de Calypso bouwput Plaza Mozaïque neer: een installatie waarin de bezoekers van het festival kunnen overnachten en ontbijten, genieten van theater (zoals de locatietheater-voorstelling T.R.A.N.S.I.T.S.C.A.P.E.) en muziek op het 3voor12podium en van waaruit gidsentochten en de routes van Parfum de BoemBoem vertrekken. Een klein, intiem plein op het grote Schouwburgplein. Eyecatcher van het Plaza Mozaïque zal een heuse kerktent zijn. Of misschien toch de kassen van Rotterdamse Oogst. Of de stadsherder met zijn kudde schapen over het plein loopt...

Zie www.motelmozaique.nl voor meer informatie over het Motel Mozaïque festival.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht