Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort ­ woensdag 17 maart 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort

Woensdag 17 maart t/m zondag 28 maart 2010

Woensdag 17 maart
15.30 uur
Wethouder Van Daalen reikt oorkondes uit aan leerlingen van de ABC-school die meedoen aan de schoonmaakactie in Schothorst-Noord. Deze actie hoort bij de Week van Nederland Schoon. Locatie: vertrek vanaf wijkcentrum De Trefhorst, Bruispad 2 te Amersfoort, via winkelcentrum Schothorst en het eindpunt is De Raadhoven te Amersfoort.

Vrijdag 19 maart
10.00 uur
Wethouder Boeve tekent samen met bewoners, opbouwwerk, politie en andere partners het buurtbeheerplan voor de Engweg. Locatie: wijkcentrum De Neng, Engweg 7 te Hoogland.

12.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de bijeenkomst voor leerlingen in het voortgezet onderwijs met als thema 'kernwaarden'. Locatie: ISVW, Dodeweg 8 te Leusden.

20.00 uur
Wethouder Kruyt woont het Concert 'Passietijd' door GOV Magdiël bij. Locatie: Joriskerk te Amersfoort.

Zaterdag 20 maart
13.00 uur
Wethouder Van Daalen geeft het startschot voor de recordpoging reanimatie- en AED-training. Dit is een initiatief van de Stichting Nederland Reanimeert, Matchpoint Betrokken Ondernemen en de Winkeliersvereniging Euterpeplein. In Randenbroek-Schuilenburg komen op centrale plekken AED's te hangen: automatische externe defibrillators. De recordpoging heeft als doel om aandacht te vragen voor de reanimatietrainingen voor buurtbewoners en de 6-minutenzone. Locatie: Euterpeplein te Amersfoort

14.00 uur
Wethouder Van 't Erve geeft het officiële startschot voor de Amersfoortse activiteiten in het kader van het Jaar van de Biodiversiteit. Locatie: Schothorstboerderij op landgoed Schothorst te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Kruyt verricht het startschot voor het jeugdevenement van Scouting Soekwa en de Hooglandse basisscholen Vossenjacht 'Honderd van Hoogland'. Locatie: Pottenbakkerlaan 34 te Hoogland.

19.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt deel aan 'Roze Sofie aan Tafel'. De burgemeester bespreekt aan tafel hoe het is om als lesbische, homo- of biseksuele man of vrouw of transgender in Amersfoort te wonen, werken, winkelen en uit te gaan. Locatie: Grand café Hemels, Langestraat 69 te Amersfoort.

19.45 uur
Wethouder Boeve opent het nieuwe gebouw van Scouting Mondriaan, samen met de directeur van Scouting Nederland, mevrouw Willemien Meershoek, en de voorzitter van Scouting Mondriaan, Peter Andriessen. Locatie: Barchman Wuytierslaan 81b te Amersfoort.

Maandag 22 maart
19.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de Stadsbijeenkomst 'Wie denk je wel dat ik ben?', georganiseerd door het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies. Op het programma staan ontmoetingsactiviteiten, een groepsdiscussie en debat. Locatie: Rahman Educatief Centrum, Juliëttestraat 44 te Amersfoort.

Woensdag 24 maart
10.00 uur
Wethouder Hekman neemt deel aan het Wooncongres 2010 'Het wonen overwogen'. Locatie: ADO Den Haag Stadion, Haags Kwartier 55 te Den Haag.

14.00 uur
Wethouder Van Daalen spreekt tijdens de viering van het gouden jubileum PCOB. Locatie: De Open Hof, Vogelplein 1 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de afscheidsreceptie van de heer Joop Goos, directeur Veilig Verkeer Nederland. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 25 maart
12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de Grote Bedrijvenlunch, georganiseerd door de Verenigng Amersfoortse Bedrijven. Wethouder Boeve is hierbij aanwezig. Mevrouw Silvis, lid raad van bestuur Rabobank Nederland houdt een inleiding over duurzaam ondernemen. Locatie: Mariënhof, Kleine Haag 2 te Amersfoort.

Vrijdag 26 maart
16.00 uur
Wethouder Van 't Erve neemt de multiculturele kinderCD in ontvangst die tot stand is gekomen met geld uit het buurtbudget van de wijken Kruiskamp/Koppel. Locatie: Wijkcentrum De Roef, Neptunusplein te Amersfoort.

19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper reikt de prijzen uit aan de jongste leeftijdscategorie en neemt de verhalenbundel in ontvangst tijdens de feestelijke afsluiting van StoryAwards. Ruim 1000 leerlingen van basis- en middelbaar onderwijs in de Regio Amersfoort werden aangemoedigd een verhaal te gaan schrijven en mee te doen aan de verhalenwedstrijd. De beste en leukste verhalen worden gebundeld. StoryAwards is een initiatief van Stichting Podium&Talent - Talentontwikkeling. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Zaterdag 27 maart
10.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de Jeugdwedstrijd van de Rugbyclub Eemland. Locatie: Rugbyclub Eemland, Barchman Wuytierslaan te Amersfoort.

Noot voor de redactie,