NOVA

17-03-2010
Eerlijke verkiezingen in Rotterdam?
Zijn de verkiezingen in Rotterdam rechtmatig verlopen? En welke consequenties moeten onregelmatigheden in de stembureaus hebben? Vanmiddag komt de Commissie Geloofsbrieven met haar bevindingen en vanavond debatteert de Rotterdamse gemeenteraad over de uitslag. In NOVA vanavond het laatste nieuws.

Vrijspraak geëist voor Lucia de B.
Het Openbaar Ministerie heeft voor het gerechtshof in Arnhem vrijspraak geëist tegen Lucia de B.. Zij was eerder tot levenslang veroordeeld vanwege de moord op zeven ziekenhuispatiënten en drie moordpogingen. In NOVA vanavond een verslag van de zitting.

'De dossiers Lakeman'
Sinds begin oktober vorig jaar weet iedereen wie Pieter Lakeman is toen hij in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland een oproep deed aan alle klanten van DSB per direct hun geld op te nemen. Het was het begin van het einde van DSB. Maar wie is Pieter Lakeman eigenlijk? En hoe succesvol is hij?

PKK-kopstuk Adir uitleveren aan Turkije?
Over deze vraag beslist morgen de rechter in Roermond. Volgens de Turkse autoriteiten is Hasan Adir een terrorist die lid is van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Zijn familie en advocaat zijn tegen uitlevering omdat ze bang zijn dat Adir in Turkije zal worden gefolterd.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)