Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
17 maart 2010


--Persbericht-

Thema van dit jaar is "Bomen maken onze buurt"

Vandaag is het Nationale Boomfeestdag. De gemeente Oost Gelre doet actief mee aan deze feestelijke dag. Het thema van dit jaar is "Bomen maken onze buurt". Met dit thema wordt aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in onze wijken. Leerlingen van basisschool de Watermolen hebben vanochtend in een heerlijk voorjaarszonnetje nieuwe bomen geplant op de Halve Maan in Groenlo. Dit deden ze samen met wethouder Marieke Frank.

Belang van bomen
Vandaag staat voor de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Watermolen helemaal in het teken van bomen. Er wordt in de klas gesproken over bomen en het belang van bomen in je leefomgeving. Vanochtend is de boomfeestvlag op het schoolplein gehesen door wethouder Marieke Frank. Daarna zijn de kinderen naar het stadspark Grolse Weiden gelopen om daar samen met de wethouder de eerste boom te planten!

Halve Maan
Op de Halve Maan in het stadspark zijn de werkzaamheden gestart voor het opknappen van dit gebied. Hierbij zijn de slechte bomen gekapt. Vandaag hebben de leerlingen ongeveer 100 nieuwe eiken, beuken en haagbeuken geplant. De leerlingen hebben ook een boodschap voor de toekomst gemaakt. Die boodschap hebben ze in een glazen fles gestopt en begraven onder de boom voor hun achter-, achter-, achterkleinkinderen. Alle leerlingen waren erg enthousiast. Sommige leerlingen hebben wel vier bomen geplant.

De Woerd
In het gebied De Woerd wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Vandaag plant de gemeente op de grens van het stadspark en De Woerd nieuwe bomen. De bomenrij dient als overgang tussen De Woerd en het stadspark Grolse Weiden. De bomen zijn ook een compensatie voor de bomen die nog gekapt worden in het plan de Woerd. Er worden vandaag ongeveer 20 elzen en 50 krenten in de Woerd geplant. Het is bijzonder dat deze bomen aangeplant worden vóór realisatie van de woonwijk, omdat dit kansen biedt voor flora en fauna in het gebied.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan afdeling Communicatie, Marlies Ten Tije, tel. 0544 - 39 34 85.