Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 17 maart 2010

Reumafonds ontvangt ruim ¤ 14.000 van PWN Egmond Wandel Marathon

De zevende editie van de PWN Egmond Wandel Marathon was een groot succes. Ruim 16.000 deelnemers genoten, verspreid over twee dagen, van het evenement en de opvallende weersomstandigheden. Veel deelnemers kozen ervoor om naast hun inschrijfgeld een extra donatie te doen aan het Reumafonds. Ook organisator Le Champion maakte een bedrag over aan het goede doel. Uiteindelijk kon het Reumafonds maar liefst ¤ 14.443,84 tegemoet zien. Het Reumafonds is hier ergg blij mee en bedankt alle wandelaars en organisatie van harte.

Maatschappelijke betrokkenheid
'Een grote maatschappelijke betrokkenheid', zo noemt organisator Le Champion het extra bedrag dat de vele duizenden wandelaars via de organisatie doneerden aan het Reumafonds. 'Met 16.129 deelnemers kun je een aardig bedrag bijeen krijgen', zegt Jan Willem Mijderwijk van Le Champion.

Wandelen is gezond
Le Champion zet het Reumafonds jaarlijks in de spotlights, aangezien wandelen en reuma nauw met elkaar verbonden zijn. 'Voor mensen met reuma is wandelen gezond. Tegelijk is het voor wandelaars zonder reuma goed te beseffen dat er ook mensen zijn die niet pijnloos kunnen bewegen', aldus Mijderwijk. Het bedrag van ¤¬ 14.443,84 is inmiddels aan het Reumafonds overgemaakt.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht