Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 17 maart 2010




Boomfeestdag met lentezon.


Onder een prachtige voorjaarszon is dit jaar de boomfeestdag gevierd. De Wilhelminaschool in Heerde had zich opgeworpen als gastheer. Hoewel de bus met kinderen uit de Duitse partnergemeente Balve flinke vertraging had opgelopen door files, werd het toch een geslaagde dag, waarop maar liefst 68 bomen werden gepland.

In Heerde is het met boomfeestdag een goede gewoonte dat een school uit Balve wordt ontvangen op een basisschool binnen onze gemeente en daar de boomfeestdag meeviert. Dit jaar was het de Wilhelminaschool die de kinderen uit Balve hartelijk ontving. Helaas had de bus onderweg in de file gestaan, waardoor die later aankwam dan verwacht. Toch was er nog voldoende gelegenheid om gezamenlijk muziek te maken en wat te spelen voordat er daadwerkelijk bomen geplant moesten worden.

Het planten vond dit jaar plaats in Wapenveld, op het terrein aan de Wildekampseweg, achter het voetbalveldje. 68 zomereiken stonden daar klaar om te worden geplant. De kinderen hebben met z'n allen hard gewerkt om de bomen in de grond te zetten, waarbij Duitse en Nederlandse kinderen een gezamenlijke inspanning verrichten. Onder een vrolijk lentezonnetje was het heerlijk om zo bezig te zijn.

Na afloop van het planten brachten de kinderen uit Balve nog een bezoek aan de schaapskudde en aan molen De Vlijt. Rond 15.00 uur vertrokken ze weer richting Duitsland.


Einde persbericht