Politie Zeeland


---


W-449-2010 Politie waarschuwt voor oplichter in Vlissingen
Al enige tijd is in Vlissingen een oplichter actief.
De man belt bij mensen aan, vertelt een zielig verhaal en vraagt dan geld. Hij vertelt o.a. dat zijn moeder in het ziekenhuis ligt of dat hij zonder benzine staat en vraagt dan of hij wat geld kan lenen. Nadat hij het geld heeft gekregen zien de mensen hem niet meer terug. De politie vraagt aangifte te doen bij oplichting.

W-450-2010 Diefstal scooter, Vlissingen
Tussen woensdag middernacht en 07.00 uur werd uit de tuin van een woning in de Van Doornstraat in Vlissingen een scooter gestolen.
De tuin is afgesloten met een poort. Deze poort was opengemaakt en de scooter was verdwenen. Het gaat om een zwarte Puch Zip met kentekenplaatje DG260Z; de waarde bedraagt enkele honderden euro's.

Z-451-2010 Bromfietser gewond in Terneuzen
Op de Axelsedam in Terneuzen raakte woensdagmiddag een 28-jarige bromfietser uit de gemeente Hulst gewond.
De bromfietser reed over de Axelsedam. Vanaf de Rosegracht kwam een 26-jarige man uit de gemeente Borsele in een bestelauto. Hij verleende de bromfietser op de kruising met de Axelsedam geen voorrang, waardoor de bromfietser heel hard moest remmen. Hij viel, schoof nog net tegen de achterkant van de bestelauto en liep daardoor enkele armbreuken op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 26-jarige automobilist was doorgereden omdat hij niets van het ongeval had gemerkt. Nadat hij door een collega van hem op de hoogte was gesteld, heeft hij alsnog een verklaring op het politiebureau afgelegd.

O-452-2010 Rijbewijzen ingevorderd bij de Vlaketunnel, Kapelle
In verband met reparatiewerkzaamheden aan de Vlaketunnel geldt op dat gedeelte van de A58 momenteel snelheidsbeperking en mag niet harder dan 70 km/h worden gereden.
Woensdagmiddag werd met de laser een snelheidscontrole gehouden. Zeven bestuurders reden, ondanks de toegestane 70 km/h tussen de 110 en 128 km/h. Drie van hen, een 50-jarige Vlissinger, een 19-jarige man uit Roosendaal en een 46-jarige Goesenaar, reden meer dan 50 km/h te hard en moesten hun rijbewijs inleveren.