Sylvia Dornseiffer directeur Amsterdams Fonds voor de Kunst


AMSTERDAM, 20100317 -- Op 1 juni aanstaande zal Sylvia Dornseiffer (1954) aantreden als directeur/bestuurder van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Zij studeerde Nederlands in Groningen. Dornseiffer is vanaf 1978 werkzaam in de culturele sector in Groningen, Tilburg en sinds 1983 in Amsterdam waar zij stafmedewerker publiciteit&beleid was bij het Nederlands Theater Instituut. Daarna heeft zij ruim 20 jaar op succesvolle wijze het Fonds voor de Letteren geleid.

Verder heeft zij zitting gehad in tal van besturen en commissies. De laatste twee jaar was zij actief als jurylid (AKO literatuurprijs), redacteur en adviseur. Dornseiffer heeft een brede culturele belangstelling en beschikt over een uitgebreid en relevant netwerk in de kunst- en cultuursector in binnen- en buitenland.

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst staat voor ontwikkeling, versterking en veelzijdigheid van de kunsten in Amsterdam. Het is een fonds van alle Amsterdammers dat verbinding zoekt met publieke en private partners en dat kwaliteit, het belang voor Amsterdam en het publieksbereik van projecten voorop stelt. Met de aanstelling van Sylvia Dornseiffer kiest het Fonds voor ervaring en deskundigheid. Het is er aldus in geslaagd de juiste persoon aan te trekken om in dit tijdsgewricht van cultuurpolitieke dynamiek en bezuinigingen de Amsterdamse culturele sector te versterken, met elan het Fonds te vertegenwoordigen en verder te bouwen aan innovatie, diversiteit en internationalisering.

Sinds het vertrek van voormalig directeur/bestuurder Andries Mulder is de waarneming in vertrouwde handen bij Clayde Menso (1976). Vanaf juni vormt hij als adjunct directeur samen met Sylvia Dornseiffer de directie van het Fonds. Raad van Toezicht en medewerkers van het Fonds zien uit naar de komst van Sylvia Dornseiffer.

Amsterdams Fonds voor de Kunst





ingezonden persbericht