PLCS lanceert Reporter v2.5 voor IBM Tivoli Storage Manager omgevingen


Nieuwe versie van TSM rapportage software nu ook beschikbaar als virtuele machine voor nieuwe of bestaande klanten die gebruik maken van IBM Tivoli Storage Manager

HENDRIK IDO AMBACHT, 20100317 -- PLCS ®, toonaangevende leverancier van software producten voor data back-up managementoplossingen, lanceert Reporter versie 2.5 van zijn populaire PLCS Reporter software.

Nu ook beschikbaar als een virtuele machine, PLCS Reporter biedt uitgebreide enterprise controle en rapportage van een Tivoli Storage Manager (TSM) omgeving. Beschikbaar vanaf 15 maart 2010, PLCS Reporter v2.5 biedt live data collectie, en eenvoudige één knop analyse, rapportage en trends van de bedrijfskritische back-up servers en cliënts.

"PLCS Reporter versie 2.5 is een uitstekend nieuw product add-on voor bestaande Tivoli Storage Manager klanten", zegt Peter Pijpelink, manager van PLCS. "Als onderdeel van deze upgrade, hebben we een vereenvoudigde installatieprocedure, zodat onze partners snel kunnen helpen hun klanten te laten profiteren van de voordelen van deze oplossing."


Belangrijkste kenmerken van PLCS Reporter v2.5 omvatten asset managent, dynamische prestaties van de rapportage, -charge back capaciteiten en trending analyse die TSM capaciteitseisen en groeiscenario's voorspelt.

Met Reporter kunnen klanten nu rapporteren over meerdere TSM servers van de onderneming met meerdere TSM Server instances, zoals rapporten over de wijze waarop vele (succesvolle) back-ups worden gemaakt per datacenter en hoe lang het duurt om een specifiek systeem te herstellen in geval van een disaster. Reporter berekent op basis van de back-up historie de theoretische tijd nodig om een systeem te herstellen, met deze gegevens kan men nu al werken aan het behalen van de juiste RTO/RPO om te voldoen aan een SLA met de (interne) klant in een onderneming. Daarnaast is alle gerelateerde machine-informatie in de Reporter database aanwezig om succesvol een disaster recovery scenario te testen.

Daarnaast biedt Reporter 2.5 de mogelijkheid voor het genereren van rapporten over CPU-processor gebruik door TSM klanten en applicatie back-ups (TDP). Wat zeer belangrijk is omdat dit een gedetailleerd (conform IBM PVU licentie model) overzicht geeft hoeveel CPU cores men gebruikt in de TSM omgeving. Hiermee komt licentiebeheer eenvoudig ter beschikking wat grote voordelen en kostenbesparingen kan bieden. PLCS biedt deze CPU rapportage ook voor VMWare omgevingen dus niet alleen fysieke (Windows) machines rapporten zijn beschikbaar, maar ook complete verslagen over virtuele omgevingen met behulp van een "agentless methode" van data collectie. PLCS levert ook in deze versie de mogelijkheid om automatisch operationele rapporten per e-mail te verzenden, zodat een operator eenvoudig in één overzicht de status kan zien van de back-up resultaten per server of datacenter of zelfs per land.

"PLCS lost echt de uitdagingen op met de release van Reporter v2.5", zegt Thomas Simon, CTO van MGBS. "De nieuwe functionaliteit geeft mijn klanten de zichtbaarheid die ze nodig hebben om snel te controleren en te rapporteren over hun Tivoli Storage Manager omgevingen in de hele wereld."

PLCS Reporter data collectie proces haalt zonder software te installeren de TSM gegevens op en slaat deze op in haar eigen database warehouse. Reporter gebruikt de gegevens om rapporten te verstrekken en waarschuwingen van uw server omgeving via de juiste rapporten (meer dan 400) te genereren voor de probleemanalyse, trending, hardware gebruik statistieken en configuratie inconsistenties. Met deze nieuwe release geeft PLCS klanten de mogelijkheid om bestandssystemen op te sporen die mogelijk niet juist geconfigureerd zijn voor back-up, in de praktijk gebeurt het dat een nieuwe schijf wordt toegevoegd, maar niet correct geconfigureerd wordt in het back-up product. Met de mogelijkheden van filespace asset managent van versie 2.5 behoren dit soort fouten tot het verleden. Waarbij Reporter duidelijk een vergelijking zal tonen tussen de gegevens in de back-up omgeving en lokale harde schijf op een systeem. Met behulp van deze detectiemethode kunnen klanten niet fout gaan!

Sinds Reporter haar eigen database gebruikt om gegevens te analyseren en rapporten te genereren, zijn TSM servers niet beïnvloed door de lange lopende query of selects op de TSM database. De historische views die via PLCS Reporter van uw Tivoli Storage Manager omgeving en operaties beschikbaar zijn een groot hulpmiddel bij trouble-shooting van problemen en een ideaal hulpmiddel voor moeilijk te detecteren problemen zoals intermitterende cliënt of proces fouten en netwerk bandbreedte problemen. Tevens kan Reporter al sinds jaren voldoen aan bijvoorbeeld `Sarbanes-Oxley' (SOX) eisen voor back-uprapportage. Reporter is het enige product op de markt welke rapportage mogelijkheden voor enterprise TSM-servers biedt. Klanten hoeven geen gebruik maken van verschillende spreadsheets en eigen gebouwde query's, maar kunnen nu gebruik maken van Reporter om gedetailleerde informatie te krijgen over al hun TSM servers.

Al deze nieuwe functies geeft Reporter een sterke ondertitel: Business Intelligence voor TSM!

Reporter werd bekroond door IBM labs met de status van een "Ready for IBM Tivoli 'product wat betekent dat IBM Reporter valideert voor gebruik met IBM producten zoals TSM. Dit is het tweede product van PLCS wat deze erkenning ontvangt.


Reporter PLCS v2.5 is geprijsd per TSM-server instance. Reporter is 100% compatibel met TSM-server versie 5.x en 6.x

# # #

Over PLCS ®

PLCS BV., met hoofdkantoor in Hendrik Ido Ambacht, Nederland, is een toonaangevende ontwikkelaar van softwaremanagement producten rondom data back-up oplossingen. Het bedrijf biedt een volledige suite van softwareproducten, opleidingen en diensten. PLCS verkoopt via een wereldwijd netwerk van partners. Voor persvragen contact info@plcs.eu. Voor meer informatie over PLCS ® en haar producten, bezoek www.plcs.eu