Gemeente Son en Breugel


Boomfeestdag 2010 in Sonniuspark

Son en Breugel, 11 maart 2010

De Nationale Boomfeestdag 2010 in het teken van: "Bomen maken onze Buurt"

In samenwerking met het IVN organiseert de gemeente Son en Breugel dit jaar de 54ste Nati-onale Boomfeestdag. Anders dan in andere jaren concentreert de boomplantdag zich deze keer in één wijk, waar de kinderen ook echt bomen planten. Door het formaat van de bomen en het grote aantal (330!), maken de kinderen van Son en Breugel een serieus begin van de aanleg van het park én een boswal. Het thema "bomen maken onze buurt" is wel heel toepasselijk. Want wonen in de wijk Sonniuspark betekent wonen in uw eigen park, en letterlijk tussen bos en ven.

Een vertegenwoordiging van het college van b&w geeft op 17 maart om 9.30 uur het start-sein. Deze happening vindt plaats aan de rand het ven in Sonniuspark.
De kinderen zullen ballonnen oplaten met daaraan zakjes bloemenzaadjes. Het motto: bo-men híér en bloemetjes dáár. `Voor de drie kinderen waarvan de ballon het verste komt, is er een leuke -duurzame- prijs beschikbaar gesteld door de gemeente.

Om organisatorische redenen is ervoor gekozen de Boomfeestdag te verspreiden over twee dagen; op woensdag 17 maart, de officiële datum van de landelijke Nationale Boomfeestdag en op donderdag 18 maart. Ongeveer 225 leerlingen uit Son en Breugel doen mee.

Programma

Woensdag 17 maart, plantlocatie Sonniuspark vijver "Het Ven"


- Om 9.30 uur start de Boomplantdag bij het ven in Sonniuspark. Leerlingen van De Bloktempel (54) en De Gentiaan (14) maken het begin van het planten van 165 bomen.


- Leerlingen van de Krommen Hoek (25), de Regenboog (23) en een afvaardiging van de Emiliusschool* (5) gaan om 11.00 uur verder.

Donderdag 18 maart, plantlocatie Sonniuspark geluidswal tegen de A50


- Om 09.30 uur starten leerlingen van de Stokland (28) en de Sonnewijzer(25) met het planten van 165 bomen op de geluidswal aan de A50.


- Leerlingen van de Harlekijn (47) en een afvaardiging van de Emiliusschool* (5) gaan om 11.00 uur verder.


* De kinderen van de Emiliusschool kunnen in verband met de slechte bereikbaarheid van de locatie niet allemaal aanwezig zijn op het Sonniuspark. In overleg met de school is besloten de Boomfeestdag voor hen op een andere dag en locatie te laten plaatsvinden. Zij gaan 8 eiken planten op de Lijsterlaan. Op 17 en 18 maart wordt de Emiliusschool hoogstwaarschijnlijk vertegenwoordigd door een kleine groep kinderen, die zo ook aan de ballonnenwedstrijd kunnen meedoen.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491