Academisch ziekenhuis Maastricht

Kanker? Meer dan alleen zorg voor je lichaam!

Publicatiedatum: 09-03-2010

Bron: SdC

Auteur: Stafdienst Communicatie

Datum: 09-03-2010

Woensdag 17 maart a.s. is er van 16.00 - 17.30 uur in het Ontmoetingscentrum van het Oncologiecentrum van het azM een voorlichtingsbijeenkomst over psychosociale problemen en begeleidingsmogelijkheden voor patiënten van het Oncologiecentrum en hun naasten. Het Oncologiecentrum bevindt zich op niveau 5 van het dr. Tans gebouw van het azM aan de dr. Tanslaan (noordzijde van het ziekenhuis).

Het horen van de diagnose kanker is een ingrijpende gebeurtenis. Kanker en de gevolgen van de behandeling kunnen veel invloed hebben op uw leven en op dat van uw naasten. Veel mensen met kanker hebben o.a. last van vermoeidheid, piekeren, angst, slapeloosheid of problemen met werk, seksualiteit en de relatie met familie/vrienden of partner. Het Oncologiecentrum Maastricht besteedt ook veel aandacht aan deze aspecten van de ziekte..

Ondersteuning Gedurende alle fases van het ziek zijn kunt u hulp en begeleiding bij bovenstaande problemen nodig hebben. Ook nadat de behandeling is afgelopen en u voor controles bij uw arts of verpleegkundige moet zijn kunt u behoefte hebben aan extra ondersteuning. Dat een dergelijke behoefte ontstaat, is heel gewoon.

Deskundige Vaak helpt het om eens met een deskundige te praten over de problemen waarmee een patiënt en zijn partner worden te maken krijgen. Iemand die u net die steun kan geven waardoor u het gevoel krijgt dat u 'het weer aankunt'. Daarom is er woensdag 17 maart 2010 een patiëntenvoorlichtingsbijeenkomst over de problemen op psychosociaal gebied die veel voorkomen bij kankerpatiënten. In het Oncologiecentrum zijn die dag verschillende deskundigen aanwezig. Maatschappelijk werkers, psychologen, een geestelijk verzorger, een seksuologe en een psychiater hebben hier spreekuur. Veel patiënten weten niet zo goed wat deze mensen zouden kunnen betekenen voor hen. Aan de hand van voorbeelden leggen zij uit wat zij voor patiënten èn hun naasten kunnen betekenen. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden voor deze voorlichtingsavond kan via het secretariaat van het Oncologiecentrum, telefoonnummer 043-3876140 of via email a.courtens@mumc.nl