Gemeente Zevenaar


11-03-2010: Boomfeestdag 2010

De winter heeft dit jaar lang stand gehouden, maar moet nu toch plaats maken voor de lente. De bomen en struiken lopen uit en de vogels zijn volop in de weer om een nest te maken. Jaarlijks wordt bij de levende natuur stilgestaan door middel van boomfeestdag. Dit jaar is het thema van boomfeestdag âBOMEN MAKEN ONZE BUURTâ.

Bomen zijn belangrijk voor mensen en dieren. Bomen zijn gewoon mooi en zorgen o.a voor zuurstof, halen fijnstof uit de lucht, produceren hout en zijn een voortplantingsplek voor allerlei dieren, zoals insecten, vogels en vleermuizen. Maar bomen staan ook onder druk en worden voor allerlei ontwikkelingen bedreigd.

Daarom is het belangrijk kinderen in aanraking te laten komen met bomen, want kinderen hebben de toekomst. En op welke manier kan dat beter dan zelf een boom te planten. Vandaar dat we woensdag 17 maart 2010 vanaf 9.30 uur samen met kinderen bomen gaan planten. De locatie van boomfeestdag is dit jaar het erf van Slenterweg 9 in Ooy. Samen met 22 kinderen uit groep 6 van de Carrousel in Zevenaar worden populieren, eiken en essen geplant. Wethouder Nijland is bij de festiviteiten aanwezig en zal de eerste boom planten.