Stadsdeel Amsterdam-Noord

54 ste Boomfeestdag

12 maart 2010

Op woensdag 17 maart 2010 viert stadsdeel Amsterdam-Noord de 54ste Nationale Boomfeestdag in de Bongerd. Leerlingen van basisschool de Bongerd planten op de Boomgaardlaan om 10.00 uur zeven essen. Ze krijgen daarbij hulp van portefeuillehouder Groen, Harm- Jan van Schaik.

Het thema van de 54-ste Nationale Boomfeestdag is: `Bomen maken onze buurt'.
Portefeuillehouder Groen, Harm-Jan van Schaik: " Het stadsdeel gaat in dit unieke gebied veel groen planten, zodat het natuurlijke karakter nog meer wordt versterkt ".

De Bongerd is een uniek gebied, dichtbij het Twiske en Waterland en grenst aan recreatiegebied de Nieuwe Gouwlob. Tot 2013 worden hier ruim 1300 woningen gebouwd waarvan een deel al is opgeleverd. Omringd door water en veel groen wordt dit het nieuwe Tuindorp van de 21 eeuw. Er komen stadsvilla's en intieme woonstraten waarmee er een grote variëteit ontstaat in dit gebied.

Het doel van de Nationale Boomfeestdag is de kinderen in contact te brengen met de natuur en het groen. Door zelf bomen in hun eigen buurt te planten, krijgen ze een gevoel van verbondenheid met de omgeving. Voorafgaand aan de Boomfeestdag leren ze in een speciale bomenles van NME alles over bomen en de zorg hiervoor