Gemeente Utrecht

Week van Nederland Schoon in Utrecht van start met schoonmaak 'snoeproute'

Samen met verschillende scholen geeft de gemeente Utrecht morgenmiddag 17 maart 2010 de route tussen scholen en winkels, ook wel 'snoeproute' genoemd, een extra schoonmaakbeurt. Deze actie vindt plaats in het kader van de Week van Nederland Schoon. Omdat een schone straat ook een veilige straat is doen zo'n vijftig ambtenaren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) aan de actie mee.

Omwonenden ergeren zich nogal eens aan de rommel langs de route van winkels naar scholen, waar leerlingen snoeppapiertjes en blikjes laten slingeren. Met de actie morgen laten de scholen zien dat zij dit probleem serieus nemen en de handen uit de mouwen willen steken om te helpen de omgeving van winkels naar school schoon te houden. Ook worden leerlingen via speciale lesprogramma's op school gemotiveerd de omgeving van de school netjes te houden.

Een gezelschap van leerlingen, ambtenaren van BZK en Stadswerken maakt 's middags de routes schoon in de omgeving van het Amadeus Lyceum, Leidsche Rijn College, Via Nova College, Gregoriuscollege en De Passie. Wethouder Marka Spit -verantwoordelijk voor Wijkonderhoud en Service - geeft om 14.00 uur de aftrap bij het Leidsche Rijn College. Zij is enthousiast over de actie: "Schoon, heel en veilig, dat kunnen we als gemeente niet alleen. Daar hebben we alle Utrechters hard bij nodig. Iedereen voelt zich prettiger en veiliger in een schone en nette omgeving."

Naast de schoonmaak van de snoeproutes rond scholen wordt op de Landelijke Opschoondag a.s. zaterdag 20 maart in Zuilen zwerfafval opgeruimd. Burgemeester Wolfsen veegt die ochtend mee bij het Vorstelijk Complex en op het Zwanenvechtplein.



Gemeente Utrecht