MBO raad

Congres grensverleggend onderwijs: maart 2010

05-01-2010 - Grensverleggend onderwijs is het thema van het congres dat de MBO Raad bedrijfstakgroep ESB&I op 18 en 19 maart 2010 organiseert in Antwerpen. Tijdens het congres staat de relatie onderwijs en bedrijfsleven centraal. De deelnemers krijgen inspiratie en ideeën om de relatie met het bedrijfsleven te verbeteren. Programma
Dagvoorzitter Harry van Hest en Gerrit Vreugdenhil, voorzitter van de Btg ESB&I ((Economisch-Administratieve Beroepen, Sociaal-Juridische Dienstverlening, Beveliging en ICT), openen de conferentie op donderdag 18 maart. Hierna bespreekt MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl actuele en toekomstige maatschappelijke en politieke ontwikkelingen rond het beroepsonderwijs.

De tweede dag start met een lezing van Antoinette Knoet-Michels, bestuursvoorzitter van Stichting Praktijkleren, over de toekomst en het beleid van Stichting Praktijkleren. Marc Spierings van de Onderwijsinspectie vertelt over examinering in de praktijk.

Paneldiscussie
Aan het einde van de ochtend volgt een paneldiscussie onder leiding van cabaretgroep Mier. Zij sluiten ook het congres af met een spetterend optreden. Aan de paneldiscussie over de relatie tussen bedrijfsleven en het mbo nemen vertegenwoordigers deel vanuit het bedrijfsleven, de MBO Raad en het ministerie van OC&W.

Op beide congresdagen kunt u deelnemen aan interactieve workshops, waarin scholen en bedrijfsleven hun voorbeeldprojecten met u delen. Deze goede voorbeelden laten zien dat het heel goed mogelijk is om succesvol samen te werken op weg naar competentiegerichte onderwijsroutes en examinering.

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname aan het congres bedragen EUR 769 ex. Btw (inclusief overnachting). U kunt zich tot 1 maart inschrijven via het inschrijfformulier. Wees er snel bij want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Meer informatie
Op www.mboraadcongres.nl/grensverleggend vindt u meer informatie over het congresprogramma, de sprekers en de inschrijving.

Bron/Auteur: Webredactie