Gemeente Maassluis

Gratis workshops over maatschappelijke stages


Het Sportservicepunt en het Vrijwilligerssteunpunt van de gemeente Maassluis organiseren samen op 18 maart en 15 april 2010 twee gratis workshops over de mogelijkheden van maatschappelijke stages in Maassluis. De landelijk ingestelde maatschappelijke stage betekent dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Elke vrijwilligersorganisatie in Maassluis kan na deze workshop beoordelen wat de inzet van deze stagiair(e)s voor hen kan opleveren en zich vervolgens hiervoor inschrijven bij de gemeente.

De workshops hebben elk een ander programma. De eerste workshop biedt u algemene informatie in combinatie met diverse voorbeeldsituaties. De tweede workshop gaat een stap verder en zoemt meer in op de situatie binnen uw organisatie. U kunt zich vrijblijvend voor beide workshops inschrijven. Het is ook mogelijk alleen de tweede workshop te bezoeken, mits u bekend bent met de basisprincipes van maatschappelijke stages. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met PJ Partners, Sportservice Zuid-Holland, het Lentiz Reviuslyceum en het Lentiz Kastanjecollege.

Workshop 1: donderdag 18 maart 2010, 19.30-22.00 uur

De eerste workshop vindt plaats in het stadhuis aan de Koningshoek. De volgende onderwerpen staan op het programma:


- Wat is een maatschappelijke stage (praktijkvoorbeelden)?


- Welke kansen biedt de maatschappelijke stage?


- Wat heeft mijn organisatie te winnen?


- Hoe kom ik in contact met scholen en leerlingen?

Workshop 2: donderdag 15 april 2010, 19.30-22.00 uur

Deze workshop vindt plaats in het Lentiz Reviuslyceum en het programma luidt:


- Het verkennen van nieuwe mogelijkheden (brainstorm met leerlingen);


- Tips voor de begeleiding van maatschappelijke stagiair(e)s en de organisatie ervan;


- Hoe stel ik een aantrekkelijke vacature op en hoe bied ik die aan?

Aanmelden

Deelname aan één of beide workshops is gratis voor maximaal twee personen per organisatie en is geheel vrijblijvend. Aanmelden kan via een e-mail aan h.kerssemeijer@maassluis.nl, met daarin uw naam, de naam van uw organisatie, adresgegevens en telefoonnummer. Eén week van tevoren wordt de aanmelding schriftelijk bevestigd. Omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is het raadzaam om een aanmelding zo spoedig mogelijk door te geven.