Gemeente Nijmegen

Centrum Jeugd en Gezin organiseert discussieavonden over opvoeden


04/03/2010

Drukke gezinnen: hoe breng je evenwicht en structuur in een druk leven met carrières, kinderen, je relatie en sociale contacten? Dat is het thema van de eerste discussieavond van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Nijmegen-Noord, die op 18 maart in voorzieningenhart De Klif plaats vindt. Het is de eerste in een reeks van vier `Klif-debatten' voor ouders over opvoeden.

Op de eerste discussieavond van het CJG houdt Mariangeles Noqueras, schrijfster van `Draaiboek voor drukke gezinnen', een lezing. Haar uitgangspunt is dat zorgtaken, persoonlijke doelen van de ouders én maatschappelijke eisen in evenwicht moeten zijn. Kernwoorden hiervoor zijn organiseren, delegeren, flexibiliteit en discipline. Op de bijeenkomst is er volop ruimte voor vragen, discussie en het uitwisselen van ervaringen.

Alle ouders uit Nijmegen-Noord en andere belangstellenden zijn welkom op het eerste `Klif-debat' van het Centrum voor Jeugd en Gezin op donderdag 18 maart om 20.00 uur in voorzieningenhart De Klif (Oosterhout). Men kan zich (gratis) aanmelden bij CJG Noord: telefoon
088-0011312 of e-mail: noord@cjgnijmegen.nl.

De tweede bijeenkomst is op 22 april en gaat over kinderen en echtscheiding. De derde bijeenkomst op 27 mei heeft als thema `rondkomen tijdens de economische crisis'. Op 17 juni wordt de serie Klifdebatten afgesloten met een avond over drukke kinderen.

Nijmegen heeft sinds begin 2010 een Centrum voor Jeugd en Gezin in basisschool De Klumpert in Hatert en in voorzieningenhart De Ster in Nijmegen-Noord. Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt één centraal adres voor informatie, cursussen, advies en hulp bij het opvoeden. Ook kinderen en jongeren zijn er welkom.

De serie discussieavonden van het Centrum voor Jeugd en Gezin in de Klif wordt georganiseerd door Stichting Maat.