Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vervolgbijeenkomsten gebiedsvisies Feijenoord en Kop van Zuid/Entrepot

Bewoners en ondernemers van Feijenoord en Kop van Zuid/Entrepot kwamen een maand geleden bijeen om mee te denken en te praten over de toekomst van hun wijken.

De gebiedsvisies van Feijenoord en Kop van Zuid/Entrepot staan nu weer op de agenda met de centrale vraag: hoe verder? De concepten hiervan zullen besproken worden. Deelgemeente Feijenoord nodigt bewoners van genoemde wijken uit aanwezig te zijn op:

Donderdag 18 maart

- gebiedsvisie wijk Feijenoord;

- Persoonshal, Persoonsdam 139;

- 19.30-21.30 uur (inloop 19.00 uur).

Donderdag 25 maart

- gebiedsvisie Kop van Zuid/Entrepot;

- Albedacollege, Rosestraat 1101;

- 19.30-21.30 uur (inloop 19.00 uur).

Kop van Zuid/Entrepot is overigens sinds 1 januari 2010 uitgebreid met de Wilhelminapier en het gebied tussen Posthumalaan, Wilhelminakade, Laan op Zuid en Hillekopplein. Waarmee deze wijk ineens circa 3.000 bewoners en 2.500 adressen meer telt.

In de bijeenkomsten op 10 en 11 februari werd meegedacht en gepraat over de toekomst. De bewoners en ondernemers voegden ook de daad bij het woord. Op twee uitvergrote plattegronden van Feijenoord en Kop van Zuid/Entrepot gaven ze met gekleurde magneetjes aan waar uitdagingen en eventuele verbeteringen liggen. Dit gebeurde aan de hand van de thema's, sociaal, buitenruimte/fysiek en veiligheid. Er was volop discussie en veel bruikbare voorstellen werden besproken of bekeken. Alle op- en aanmerkingen krijgen -waar mogelijk een plaats in de concepten van de gebiedsvisies.

De verslagen van de bijeenkomsten kunt u opvragen bij de gebiedsassistente, Ümmü Cini, van deelgemeente Feijenoord. U belt hiervoor naar (010) 291 60 47.

Voor informatie over de vervolgbijeenkomsten belt u met Willem den Hollander, gebiedsregisseur van de wijken Feijenoord en Kop van Zuid/Entrepot, (010) 291 63 59. E-mail:
w.denhollander@feijenoord.rotterdam.nl.

Persoonshal, 10 februari: een bewoner geeft haar mening over de toekomst van de wijk Feijenoord.
(foto deelgemeente Feijenoord)