Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavond Rubenssingel 18 maart

Na de zomer van 2010 willen we de riolering in een deel van de Rubenssingel opnieuw aanleggen en de straat ophogen. Donderdag 18 maart vanaf 19.30 uur vindt een informatieavond voor bewoners in het gemeentehuis plaats.

Na de zomer van 2010 willen we de riolering in een deel van de Rubenssingel opnieuw aanleggen en de straat ophogen. In onze gemeente hebben we last van ernstige verzakking van de bodem. Daardoor verzakken ook de bestrating en de riolering. Dit is de aanleiding voor het werk in de Rubenssingel.

Rubenssingel
We gaan de straat ophogen tot het oorspronkelijke aanlegpeil. Mogelijk liggen tuinen van bewoners na de ophoging lager dan het openbare gebied en is ophoging ook daar nodig.
De inrichting van de straat blijft hetzelfde. Het werk aan het riool doen we in delen. Zo beperken we de overlast zoveel mogelijk. Voor bewoners blijven de douche en toilet gewoon bruikbaar. Verder bekijken we bij het vrijgraven van de riolering of de huisaansluitingen aan vervanging toe zijn.

Informatie voor bewoners
Donderdag 18 maart vanaf 19.30 uur vindt een informatieavond voor bewoners in het gemeentehuis plaats. Eerst geven we uitleg over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan. Hiervan maken we een verslag waarvan alle bewoners een kopie ontvangen. Daarna (na een korte pauze) liggen de tekeningen ter inzage. Bewoners kunnen hun persoonlijke situatie bekijken en vragen stellen. Een tekening van de nieuwe hoogtes, de riolering, een beplantingsplan en het verlichtingsplan zijn tijdens de informatieavond aanwezig.

Meer informatie
Wanneer u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw Willemijn Hulscher, telefoon (010) 2848667 of de heer Paul Geluk, telefoon (010) 2848675.